Garnizoana Piatra Neamț organizează ceremonia militară dedicată Zilei Drapelului Național al României. Manifestarea are loc pe 26 iunie, cu începere de la ora 10:00 și se va desfășura în Piața Tricolorului din reședința de județ. Ca în fiecare an, și acum drapelul ce va fi înălțat pe catargul de la locul ceremoniei este sfințit de preotul militar la Capela Batalionului 634 Infanterie ”Mareşal Józef Piłsudski”. Programul cuprinde salutul Drapelului de Luptă al Batalionului 634 Infanterie ”Mareşal Józef Piłsudski”, intonarea imnului național, alocuțiunea prefectului de Neamț, primirea drapelului României, legarea de catarg, binecuvântarea preotului și sărutul drapelului de către oficialități.

Ceremonie militară de Ziua Drapelului – 26 iunie, ora 10:00, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Activitatea continuă cu înălțarea drapelului pe fondul intonării imnului național al României și se încheie cu defilarea Drapelului de Luptă și a gărzii de onoare, constituită de militarii Batalionului 634 Infanterie Mareşal Józef Piłsudski, Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț”, anunță ofițerul de informare și relații publice al Batalionului 634 Infanterie ”Mareşal Józef Piłsudski”, Vasile Vânău.

Ceremonie militară de Ziua Drapelului – 26 iunie, ora 10:00, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiReamintim că la 26 iunie 1848 a fost emis Decretul nr. 1 al Guvernului Provizoriu al Țării Românești, prin care tricolorul roșu-galben-albastru devenea Drapel Național. Prin Legea 96 din 20 mai 1998, ziua de 26 iunie a fost proclamată drept Ziua Drapelului Național al României. Reunirea celor trei culori ale drapelului românesc are adânci semnificații istorice, exprimând continuitatea poporului român, legăturile permanente între românii de ambele versante ale Carpaților, idealurile de unitate și independență care au ghidat neamul românesc de-a lungul întregii existențe. (G.S.)

Articolul precedentCOD PORTOCALIU Instabilitate atmosferică accentuată în toată Regiunea Nord-Est
Articolul următorRO-ALERT: urs la Bistricioara
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.