Vineri, 22 iulie, Judecătoria Roman a emis un mandat de arestare preventivă pentru un tânăr de 29 de ani, din localitate, care, în noaptea de 16 spre 17 iulie, a părăsit domiciliul, unde executa măsura preventivă a arestului. Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de furt calificat şi tăinuire.

„Întrucât persoana în cauză nu a respectat obligațiile stabilite, fiind depistat de polițiști în afara imobilului în care executa măsura preventivă a arestului la domiciliu, polițiștii au sesizat instanța care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile și au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de evadare“, a precizat sublocotenent Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Pe 21 mai anul acesta a intrat în vigoare Legea privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, care prevede că „încălcarea de către persoana aflată în arest la domiciliu a obligaţiei de a nu părăsi imobilul ori nerespectarea de către aceasta a itinerarului sau a condiţiilor de deplasare constituie infracțiunea de evadare, urmând a se aplica regulile privind concursul de infracțiuni”.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Angela Croitoru

Articolul precedentMuniţie din al doilea război mondial descoperită într-o şedinţă de pregătire
Articolul următorAngajări pe pile și cu acte false: Fostul șef de la Resurse Umane din Primăria Bacău, trimis în judecată
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.