FOTO: mirror.co.uk

În Piatra Neamț va fi înființat, cu aprobarea Consiliului Local, un nou serviciu social, prestat de Direcția de Asistență Socială a municipiului. Este vorba despre ”Centrul de asistență socială pentru bunicii noștri”, care va funcționa într-un spațiu pe str. Nufărului, bloc 13. Proiectul presupune ”reducerea numărului de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile prin furnizarea de servicii sociale și medicale, adecvate nevoilor specifice, respectiv înființarea serviciului social de asistență comunitară și dezvoltarea serviciului social de îngrijire la domiciliu deja existent în Piatra Neamț”.

Grupul țintă este format din 165 de persoane care au împlinit 65 ani, ”vulnerabile, aflate în situație de risc de sărăcie și excluziune socială, aflate în diferite grade de dependență, care au nevoie de sprijin fie pentru realizarea activităților lor zilnice, fie pentru necesitatea participării la o viață socială care să le permită să trăiască o viață activă, autonomă și sănătoasă”. 18 specialiști din cadrul Direcției de Asistență Socială Piatra Neamț se vor ocupa de asta.

Primăria Piatra Neamț a fost premiată în urmă cu două săptămâni la «Gala excelenței în administrație» pentru proiectele de dezvoltare a serviciilor sociale. Aprecierea la nivel național a serviciilor sociale oferite de municipalitatea pietreană ne încurajează să continuăm pe această linie și să dezvoltăm astfel de servicii deosebit de utile comunității noastre. Pregătim, astfel, un nou proiect care va îmbunătăţi calitatea serviciului social existent de tipul îngrijire la domiciliu, prin creșterea numărului de persoane care vor beneficia de aceste servicii sociale și va duce la  înființarea unui nou serviciu social de tip asistență comunitară, la standarde europene. Ambele servicii vor fi oferite  într-un complex multifuncțional, cu dotări corespunzătoare şi personal calificat. Înființarea acestui centru va avea un efect pozitiv atât în rândul beneficiarilor direcți, pentru că ei vor putea să beneficieze de servicii sociale de calitate, în funcție de nevoi, cât și în al propriilor familii, care vor fi degrevate de nevoia de a îngriji în permanență persoanele aflate într-un anumit grad de dependență”, a declarat primarul Dragoș Chitic. (I.Ș.)

Articolul precedentAdevaratul motiv pentru care din ce in ce mai multe femei poarta gene false
Articolul următorBătrână de 92 de ani, rănită de explozia unei butelii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.