0:00

Centrul „Carmen Saeculare”, manifestări dedicate Unirii Principatelor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCentrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ celebrează, zilele acestea, împreună cu alte instituţii şi cu publicul din judeţ, împlinirea a 158 de ani de la făurirea Unirii Principatelor Române.

Vineri, 20 ianuarie, începând cu ora 10:45, la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Centrul „Saeculare”, prin membrii ansamblului folcloric „Floricică de la munte”, participă la evenimentul intitulat simplu, dar sugestiv, HORA UNIRII, în care se vor prinde, împreună cu artiştii, elevii şi cadrele didactice.

Marţi, 24 ianuarie, Primăria Piatra-Neamţ, în parteneriat cu Centrul „Saeculare”, organizează evenimentul HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ CEI CU INIMA ROMÂNĂ. Cu această ocazie, pietrenii sunt aşteptaţi, începând cu ora 11:30, pe platoul de la Curtea Domnească pentru ca, la finalul spectacolului oferit de Ansamblul „Floricică de la munte”, să se prindă într-o simbolică Horă a Unirii.

Tot pe 24 ianuarie, la Centrul de Cultură din Zăneşti, începând cu ora 15:00, va avea loc un spectacol de folclor oferit de Ansamblul „Floricică de la munte”. Manifestarea este oferită publicului local de Consiliul Judeţean Neamţ şi Centrul „Saeculare”, în parteneriat cu Primăria Zăneşti, Centrul de Cultură Zăneşti şi Şcoala Gimnazială nr. 1 din localitate. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFurt inedit la Altex: laptop-uri „pitite” în pungă placată cu aluminiu
Articolul următorExamene DELF (franceză) la Colegiul Naţional „Petru Rareş”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.