Direcţia de Asistenţă Socială Piatra-Neamţ intenţionează să acceseze 7 milioane de lei din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru construirea unui centru de zi destinat unui număr de 75 de vârstnici.

Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi în şedinţa extraordinară de astăzi, 14 iulie, urmând ca DAS să suporte 29.750 de lei, inclusiv TVA, cheltuieli neeligibile până în acest moment. Toate celelalte cheltuieli neeligibile care vor apărea pe parcursul lucrărilor vor fi suportate din bugetul local.

Cu aceşti bani, potrivit Referatului de aprobare, vor fi acoperite costurile construcţiei, dotările şi cheltuielile privind serviciile sociale din prima lună după deschiderea centrului, dar fără a depăşi data de 30 iunie 2026. Ceea ce înseamnă că, cel puţin în această fază, vara anului 2026 ar fi termenul limită pentru darea în funcţiune a centrului.

Centru de asistenţă pentru vârstnici cu bani din PNRR, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCentrul, ce se va realiza pe strada Mihai Stamatin nr. 1 G, va oferi servicii de îngrijire de zi unui număr de 50 de vârstnici şi servicii de îngrijire la domiciliu pentru alţi 25. Va avea o suprafaţă de 500 mp, parter şi un etaj, dotări la standarde europene şi 17 angajaţi care vor oferi aceste servicii sociale. DAS va trebui să susţină aceste locuri de muncă nou create, nu numai pe perioada de implementare a proiectului, ci şi pentru o perioadă de cel puţin 10 ani.

În cadrul centrului vor funcţiona cabinete kineto şi medical, sală de kinetoterapie, spaţiu multifuncţional pentru activităţi, sală de mese, sală de şedinţe, birouri pentru personalul administrativ, grupuri sanitare, vestiare, dar şi un coafor/frizerie pentru vârstnici. În exterior vor fi spaţii verzi şi parcări.

Deocamdată, aceasta a fost aprobarea de principiu, urmează să fie realizate Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. Toate acestea vor trebui să treacă, din nou, prin aprobarea Consiliului Local.

Angela Croitoru

FOTO: Facebook

Articolul precedentO dubiţă a luat foc, în mers, pe şosea
Articolul următorAbsolvenţii de 10 la evaluare şi bac ar putea fi premiaţi de primărie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.