reclama autocenter

Până astăzi, 8 ianuarie, au fost propuse 25 de centre de vaccinare împotriva coronavirusului ce urmează să fie înființate pentru etapa 2, conform datelor transmise de Prefectura Neamț. Spațiile propuse sunt, în mare parte, în cadrul școlilor – șăli de sport, cantine sau grădinițe, dar și în cadrul câtorva dispensare umane și cămine culturale. „Este o analiză pe care o facem în continuare, în această perioadă. Datele sunt în dinamică, vom anunța imediat ce avem situația centrelor de vaccinare”, a declarat astăzi Radu Firăstrău, șeful DSP Neamț. Autoritățile de la București au anunțat data de 15 ianuarie ca dată pentru începerea etapei 2 de vaccinare, mai devreme decât fusese estimat inițial.

Între timp, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu le-a transmis directorilor DSP din țară, la videoconferința de ieri, că procedura de înființare și autorizare a centrelor de vaccinare va fi simplificată. „Vrem ca în cel mai scurt timp să simplificăm autorizarea și modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-Covid 19. Noile modificări vor prevedea ca centrele de vaccinare împotriva COVID-19 să fie înfiinţate prin decizie a directorului executiv al direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti”, potrivit ministrului Vlad Voiculescu.

Avizarea temporară a centrelor se va face prin decizie a directorului DSP, pe baza unei declarații pe proprie răspundere a conducerii unității privind respectarea condițiilor prevăzute în norme, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii. Ordinul comun care stabilește normele privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare va fi modificat în scurt timp. Pentru schimbarea destinației spațiului în care vor funcționa centrele de vaccinare vor fi necesare: acordul deținătorului sau a administratorului acestuia, pe baza căruia se emite hotărârea comitetului județean sau al municipiului București pentru situații de urgență.

Ministerul Sănătății a mai solicitat direcțiilor de sănătate publică să verifice respectarea regulilor generale de funcționare, respectarea circuitelor, dotarea spațiilor și kit-urile de vaccinare.

C.I.

Articolul precedentAlți 84 de nemțeni au teste pozitive la coronavirus. Peste 750 de cadre medicale s-au vaccinat
Articolul următorPercheziții în Piatra-Neamț: Două persoane reținute și 2.250 pachete de țigări de contrabandă confiscate