Centrala termică a fost schimbată, elevii se întorc la școala Petru Vodă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn doar două săptămâni au fost rezolvate problemele care au dus la evacuarea copiilor și închiderea Școlii Gimnaziale Petru Vodă. Centrala termică defectă a fost înlocuită cu una nouă și, pentru că tot au fost suspendate cursurile, s-a făcut și curățenie în sălile de clasă.

Astăzi, 21 februarie, școala a primit și avizul de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, ceea ce permite elevilor să se întoarcă în școală, începând de luni, 24 februarie. Cei 134 de elevi de la Petru Vodă nici nu au de recuperat materia, întrucât în prima săptămână au avut activități în programul „Școala Altfel”, iar săptămâna aceasta au învățat într-un corp de clădire de lângă școala închisă. „Centrala termică nouă a fost montată, s-a făcut și igienizare în școală, astăzi a fost echipa de inspectori sanitari și s-a dat avizul pentru începerea cursurilor chiar de luni, 24 februarie. S-au rezolvat toate chestiunile acolo, m-am implicat personal și s-a implicat și domnul prefect, primăria a asigurat banii necesari pentru școli. Copiii încep cursurile în școala lor, la Petru Vodă, chiar și săptămâna aceasta au fost la cursuri alături, nu la școala din centru. S-au creat condiții într-un corp de clădire de lângă școala gimnazială din Petru Vodă, care nu era folosit și care și acesta a fost igienizat, reparat”, a declarat Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Centrala termică a fost schimbată, elevii se întorc la școala Petru Vodă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Inițial, existase varianta mutării copiilor la Școala Gimnazială Poiana Teiului, unde ar fi trebuit să învețe după-amiaza, până la remedierea situației. În ziua de 6 februarie, câțiva copii au ajuns la spital după ce s-au intoxciat cu fum în școală. ISU Neamț a constatat că erau scăpări de gaze la coșul de fum, DSP Neamț a dat amendă directoarei școlii și a suspendat cursurile . Autoritățile locale și județene au convenit că se impune o investiție, iar acum copiii se pot întoarce liniștiți la cursuri.

(C.I.)

Articolul precedentDoi soți au fost reținuți de polițiști, pentru amenințarea unor martori
Articolul următorNegociere pentru viață pe puntea peste râul Moldova, un bărbat a vrut să se sinucidă