pietricica turism

Moment istoric la Spitalul Județean de Urgențe (SJU) Neamț, unde după greve și o serie de controale care au arătat o parte din lipsuri, a venit vremea pentru investiții. De această dată, până la achiziționarea echipamentelor și aparaturii în valoare de 10,406 milioane lei, solicitată de spital Ministerului Sănătății, este vorba de achiziția mult așteptatelor cearceafuri, pilote și pijamale pentru pacienți. Dar și a mult așteptatelor uniforme și halate pentru medici și asistenți. Nu în ultimul rând a scutecelor pentru nou-născuți, ulima dată în secție fiind primite scutece printr-o donație. Conducerea spitalului de la Piatra Neamț a lansat licitația pentru achiziționarea acestora și urmează ca în data de 8 august să se afle ofertanții. Cert este că spitalul se va înnoi de 1,8 milioane de lei, cu materiale  necesare pe 3 ani.

“Achiziția prevede o serie de obiecte de inventar moale pentru spital, în valoare de 1.810.375 lei estimată, fără TVA. Finanțarea este asigurată de Ministerul Sănătății, conform acordului cadru pe 3 ani. Vor fi achiziționate, după încheierea licitației, lenjerii complete de pat, pijamale pentru bolnavi, dar și costume pentru medici și asistente medicale, câmpuri operatorii pentru sălile de operații, halate pentru sălile de operații. A fost centralizat necesarul și s-a făcut un caiet de sarcini riguros. Dorim ca fiecare categorie de personal, că e medic, asistent medical, infirmieră, să aibă ținuta distinctă”, a declarat dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului.

Lenjerii complete de pat, apărători pentru saltele, pijamale și cămăși de noapte, pilote, perne urmează să fie achiziționate pentru bolnavii internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Nu doar pacienții se înnoiesc, ci și medicii și asistentele din spital, pentru care vor fi cumpărate costume și halate. Chirurgii spitalului vor avea câmpuri operatorii noi și halate noi pentru a intra în operații. Pentru nou-născuți se vor achiziționa scutece din finet. (C.I.)