0:00

Ceahlăul vrea să detroneze liderul, ZCH NEWS - sursa ta de informații

”Ceahlăul va juca la victorie meciul cu Pandurii Târgu Jiu”, anunță tehnicianul pietrenilor Vasile Miriuță. Chiar dacă Pandurii sunt în formă și vin de la Tel Aviv cu un moral bun, antrenorul principal al pietrenilor susține că Ceahlăul este la ora actuală o echipă care poate bate pe oricine în campionatul Ligii I. Miriuță felicită echipa antrenată de Cristi Pustai pentru parcursul în Europa, dar spune că la Piatra Neamț altele vor fi datele problemei. Ceahlăul – Pandurii se joacă pe stadionul Municipal ”Ceahlăul”, duminică 11 august, de la ora 19.

Avertisment pentru Pandurii

Hotărât lucru aducerea lui Vasile Miriuță la Piatra Neamț s-a dovedit a fi nu numai o alegere insiprată, ci și una care e de natură să aducă lumea la stadion. Dacă până acum pietrenii au avut încasări bune doar la meciurile cu Steaua, Dinamo și Rapid, acum Vasile Miriuță speră ca suporterii să revină pe stadion, pentru că Ceahlăul joacă un fotbal curat și joacă tot timpul la victorie. ”Pandurii este o echipă bună, cu un antrenor bun. Au demonstrat-o în campionat și în Europa, unde au obținut rezultate bune, pentru care îi felicit. S-ar putea ca și oboseala să-și spună cuvântul, dar eu nu mizez pe asta. Eu mizez pe echipa mea. Mizez pe jocul la victorie al echipei mele. Doar de noi depindem, nu de căldură, nu de oboseala adversarului, ci de modul cum vom juca. Fotbalul se joacă pe orice vreme și în orice condiții. Recunosc faptul că gorjenii au un atac bun, iar, din punct de vedere ofensiv, stau bine, dar și noi avem o apărare solidă, un mijloc puternic, jucători cu experiență, care pot face diferența. Lor trebuie să le fie frică de noi! Ceahlăul va juca la victorie meciul cu Pandurii Târgu Jiu”, îi avertizează Miriuță pe gorjeni.

Probleme de lot

Ceahlăul are două absențe notabile: Gheorghiu, care este suspendat pentru cartonașul roșu de la Cluj și, mai nou, Lucas Garcia, care acuză o întindere și nu s-a pregătit în ultimele zile, dar antrenorul Vasile Miriuță spune că are soluții. ”Sunt două absențe notabile, dar cei care vor intra în teren trebuie să fie conectați la victorie. Popadiuc este convocat la echipa națională de juniori, iar Andrei Marc va pleca după meci la București, fiind convocat de tehnicianul Emil Săndoi la naționala de tineret”, a anunțat Vasile Miriuță, care l-ar putea înlocui pe argentinianul Garcia cu Chitoșcă, cel care le-a făcut viața grea jucătorilor clujeni, în etapa trecută. Miriuță s-a decis să nu îl achiziționeze pe spaniolul Ramon Soria Alonso, fundașul stânga ce a dat probe de joc și la Dinamo în această vară, chiar dacă săptămâna trecută l-a lăudat, deoarece evoluția bună a lui Lucian Cazan în meciurile cu Corona Brașov și Universitatea Cluj i-au convins pe șefii Ceahlăului că nu este peste valoarea jucătorilor din lotul actual. ”Am hotărât împreună cu șefii Ceahlăului să nu îl luăm, deoarece am ajuns la concluzia să nu transferăm decât jucători peste valoarea a ceea ce avem acum noi în lot. Am mai avut un atacant paraguayan în probe și la fel, am decis să nu îl transferăm. Avem un lot omogen, după părerea mea, care va crește de la etapă, la etapă. Iar dacă vom avea rezultate, atunci și publicul va reacționa pozitiv față de noi”, dă asigurări tehnicianul principal al pietrenilor.

Calificare istorică                  

De partea cealaltă, Pandurii Târgu Jiu a reușit o calificare istorică la Tel Aviv, după 1-1, pe teren propriu cu israelienii de la Hapoel. A urmat un 2-1 pentru Pandurii, de pus în ramă, atât prin prisma rezultatului, cât și prin datorită calificării în play-off, la prima participare a clubului în competițiile europene. Gorjenii au impresionat prin forța atacului, cel care la Cluj, în tur, n-a prea strălucit. La Tel Aviv, însă, raportul șuturilor pe poartă a fost 12-7 în favoarea Pandurilor. Cristi Pustai este antrenorul pentru care cea mai bună apărare este atacul. Edificator penntru forța de joc a liderului din Liga I este numărul șuturilor pe poartă după primul sfert de oră, din meciul retur: 5, adică un șut la trei minute! Sistemul de joc al Pandurilor seamănă cu o piramidă, în care Eric, sau Nistor sunt oamenii responsabili cu golul, sau ultima pasă, iar Matulevicius are un simț al porții de invidiat. Formația probabilă de la Piatra Neamț poate fi: Mingote – Ungurușan, Mamele, Paraschevas, Momcilovic – Nistor, Anton – Buleică (sau Ciucur), Eric, Nicoară – Matulevicius.

Eric este eroul gorjenilor

Pandurii au răsturnat calculele hârtiei şi s-au calificat în play-off după victoria de la Tel Aviv. Eric a fost eroul gorjenilor. Brazilianul a adus golul egalizator, iar Ciucur a adus victoria. Eric declarase înaintea meciului că se va întoarce în România pe ritmuri de samba, dacă va câştiga. Mijlocaşul a spus după meciul de la Tel Aviv că este o victorie uriaşă pentru România: “Este fericire mare. Este o victorie uriaşă pentru România. Eu, când văd că intră, deja alerg. Nu m-am uitat dacă mingea a lovit bara la golul meu. Sunt jucător profesionist, mă gândesc să merg la mai bine mereu. Orice jucător de la Pandurii se gândeşte să plece mai departe”, a spus Eric, mijlocașul transferat în această vară, în locul lui Maxim. Eric are meritul de a se fi adaptat rapid la Târgu Jiu. Eu mă bucur că m-am adaptat repede, băieţii m-au primit cu braţele deschise. Am arătat ce echipă bună este Pandurii Târgu Jiu. Să vină oricine, am demonstrat că jucam aşa de bine împreună şi cred că merităm să mergem mai departe”, a mai spus Eric.

Ceahlăul vrea să detroneze liderul, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ceahlăul vrea să detroneze liderul, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentMuzeu vivant la Agapia
Articolul următorGoana după toalete publice

2 COMENTARII

  1. Baieti,asteptam un joc frumos,spectacol,si un rezultat pe masura.Ne dorim sa faceti uitat stilul antrenorilor precedenti care jucau „tactic”meciurile cu echipele sa zicem mai puternice,trebuie sa-i primim cu respect pe adversari dar,sa muriti pe teren pentru punctele puse in joc.Sa-i urcam pe garduri pe panduri,avem echipa experimentata ,si echilibrata in mai toate compartimentele,dupa jocul prestat in cele 3 etape scurse cred ca ,avem un lot de locul 7-9.Am incredere in antrenor si lucatori.HAI CEAHLAUL!

Comentariile sunt închise.