reclama autocenter

Vasile Miriuta, ganditor in privinta lotului

Lotul Ceahlăului este mai mare, din punct de vedere numeric, după revenirea din Slovenia. Acest lucru nu se datorează unor achiziții făcute pe perioada cât a disputat amicalele programate în cantonamentul din străinătate, ci revenirii tinerilor pe care clubul îi dorea împrumutați la alte formații. Margine, Tabacariu şi Pavel, jucători crescuţi în pepiniera clubului și promovați la echipa a doua, au fost la dispoziţia lui Vasile Miriuță şi înaintea disputării stagiului din străinătate. Întrucât nici unul dintre cei trei jucători nu a intrat în vederile sale la momentul formării lotului pentru cantonamentul din Slovenia, au fost direcţionaţi să-şi caute noi angajamente. Acum, sunt din nou în lotul lărgit al formației pietrene, dar au ratat stagiul din Slovenia.

Pavel, Margină și Tabacariu au revenit acasă

Miriuță susține că a contactat jucătorii tineri pentru revenirea la antrenamente, deși, din declarațiile sale reiese că cei trei nu fac parte din vederile pentru noul sezon. „Pentru că sunt în continuare legaţi de contractul cu gruparea noastră, nu pot să-mi bat joc de ei şi să-i las de izbelişte. Trebuie să-i primesc la programul de pregătire până la găsirea unei soluţii favorabile fiecărei părţi. I-am şi transmis lui Costel Ilie să-i contacteze pe fiecare în parte şi să-i cheme la antrenamentul de marţi dimineaţă“, a declarat Miriuţă. El este decis să nu-i mai reprimească în lot pe Lukanovic și Tolimir, pentru că dorește să dea o şansă tinerilor. ”Popadiuc, Chitoşcă şi Ştefănescu pot progresa foarte mult. Peste tot unde am activat, aceasta a fost ideea de bază: credit pentru potenţialul tineretului“, a precizat Miriuţă. Mijlocaşul ofensiv Popadiuc este caracterizat drept marele câştig pentru Ceahlăul. Tânărul jucător, descoperit în selecţionata nemţeană participantă în Cupa Regiunilor, l-a surprins plăcut pe antrenorul principal, pe durata celor două cantonamente de pregătire ale verii. Popadiuc a fost în 2010 convocat în naționala Under 16 a României. Poate juca mijlocaș ofensiv, sau atacant. Pregătit de Lidi Chertic și Tudorel Șoimaru, înainte de a fi promovat la Ceahlăul II, Popadiuc poate fi o soluție demnă de luat în seamă.

Lot definitivat

Spre deosebire de Pavel, Margină și Tabacariu, Popadiuc a jucat în meciurile programate în Slovenia. ”Am avut 5 partide bune în Slovenia, în care m-am edificat asupra fiecărui jucător. Echipa a fost în creştere de la un meci la altul”, a spus Miriuță. Antrenorii Ceahlăului au folosit întreg efectivul în cele 5 jocuri disputate în Slovenia, fără ca vreun jucător să se accidenteze. Vasile Miriuță crede că obiectivele cantonamentului au fost atinse în proporție de 90%. Lotului de 22 de jucători i s-a alăturat doar albanezul necunoscut Hasani, un mijlocaş central de 23 de ani, care pare a fi cel mai simplu de transferat la Ceahlăul. Nu se mai spune nimic de fundașul de picior stâng, cel care-i provoca insomnii lui Miriuță, sau poate că acestea au dispărut ca prin minune, după discuțiile cu șefii Ceahlăului. În cele 10 zile de pregătire cât a activat în Slovenia, Ceahlăul a jucat cu echipe din Ucraina (0-1 cu Poltava), Slovenia (0-1 cu Rudar Velenje), Rusia (2-1 cu Rubin Kazan), cu o selecţionată a jucătorilor liberi de contract (partidă câștigată cu 2-0) şi din Polonia (1-1 cu Gornik Zabrze). Transferuri, însă, este foarte probabil că nu se vor mai face, din cauza lipsei banilor. Sunt de achitat restanțe din sezonul trecut, pe care șefii Ceahlăului le vor rezolvate cât mai repede cu putință.

Florin Marin, sfătuitorul lui Gheorghe Ștefan

Secundul naționalei de fotbal a României și fost antrenor al Ceahlăului, Florin Marin a fost văzut de multe ori, în sezonul trecut, lângă președintele de onoare al Ceahlăului, Gheorghe Ștefan. Mai ales în partea a doua a campionatului, înainte de revenirea lui Viorel Hizo, pentru ultimele 4 etape. Florin Marin este mai mult decât un sfătuitor pentru Gheorghe Ștefan. Și-a câștigat renumele de antrenor preferat de conducerea Ceahlăului, după ce a pregătit echipa, imprimându-i în momentele delicate o pregătire fizică fără cusur. Are 4 mandate la activ, la fel ca și Hizo și a recunoscut ori de câte ori a fost întrebat, că s-a simțit întotdeauna bine la Piatra Neamț: “Întotdeauna m-am simţit bine la Piatra Neamţ şi am colaborat bine cu conducerea Ceahlăului”. Comparat deseori cu Evgheni Trefilov, fostul tehnician al naționalei feminine de handbal a Rusiei, Florin Marin a avut, de-a lungul timpului, ca și antrenorul rus, aceeași deviză: ”Munca”.

Lot FC Ceahlăul, sezonul 2013-2014

Portari: MIRON BOGDAN IONUŢ, JOVIC BOJAN, JICHA MARTIN

Fundași: ANDREI DUMITRAŞ, ALEXANDRU ICHIM, LUCIAN CAZAN, ANDREI ŢEPEŞ, ANDREI ŞTEFĂNESCU, ANDREI MARC, GABRIEL CÂNU

Mijlocași: ADRIAN GHEORGHIU, DANIEL STANA, SEBASTIAN CHITOŞCĂ, LUCAS GARCIA, ALEXANDRU ACHIM, MARIUS ONCIU, RUSU MARIUS, CALIN VICTOR

Atacanți: BOJAN GOLUBOVIC, VELICI GELU MIODRAG, POPADIUC DORU, MARIAN CONSTANTINESCU și EMIL JULA (ANDREI PAVEL, ALEXANDRU MARGINĂ și TABACARIU)

Florin Marin sfatuitorul lui Gheorghe StefanGheorghe Stefan

Doru Popadiuc

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentOrganigrama și statul de funcții în dezbaterea CJ Neamț
Articolul următorTrofeul “Roman Mușat” înlocuit cu prezentarea HCM Roman