Ceahlăul Piatra Neamț a obținut licența pentru Liga a II-a, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCeahlăul Piatra Neamț a primit undă verde pentru a evolua în Liga a 2-a. Clubul a reușit să obțină licența după ce a reușit să să îndeplinească toate criteriile necesare.

  • Criteriul sportiv: bugetul pentru centrul de copii și juniori, programul de pregătire al acestora, dovada situației medicale a jucătorilor, juniori și seniori, legitimarea seniorilor, încheierea de contrate de profesioniști cu jucătorii etc.;
  • Criterii de infrastructură: stadion pentru jocuri oficiale, de antrenament, inclusiv pentru juniori. Acest criteriu a fost mai ușor de îndeplinit având în vedere că baza sportivă de la Piatra Neamț este una de calitate;
  • Criteriul de personal, inclusiv administrativ: clubul s-a „întărit” în această pauză competițională la acest capitol, aducând un nou președinte (amănunte aici) și un președinte executiv (amănunte aici).
  • Criteriul financiar: este cel care prezintă cea mai mare problemă pentru cluburi, inclusiv pentru cele din Liga I. În primul rând trebuie depusă o garanție financiară, apoi clubul trebuie să facă dovada bonității financiare, a faptului că nu are datorii la stat, către angajații relevanți, către alte cluburi, către FRF, totul vizibil în situații financiare la zi.

Deși, la prima vedere, poate părea o formalitate, procesul de acreditare pune probleme și unor cluburi importante. Un exemplu chiar din acest an a fost o candidată la promovare pentru Liga I, FC Brașov care nu a primit certificatul pentru participarea în Liga a II-a din cauza neîndeplinirii criteriului financiar. Clubul a formulat apel la această decizie.

Ceahlăul are obiective ambițioase pentru noul sezon din Liga a II-a. Perioada de pregătire a început cu un amical împotriva fostei campioane a României, CFR Cluj, în care formația nemțeană a condus cu 1-0, dar a cedat în final în 1-3. În ultima partidă disputată, Ceahlăul a câștigat cu 4-1 în fața echipei A.S.F. Zărnești.

Z.C.

Articolul precedentAccident ciudat: o femeie a fost rănită într-un mijloc de transport în comun
Articolul următorBărbat fără permis, prins la volanul unei mașini cu plăcuțe false, având alcoolemie de 1,35 mg/l în aerul expirat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.