pietricica turism

Andrei Marc - in jocul cu Steaua

Elevii lui Marin Barbu și Florin Marin au continuat seria meciurilor de verificare în cantonamentul de la Zlatibor – Serbia, ultimul înaintea startului de sezon cu Oțelul Galați în Cupa Ligii și CFR Cluj în prima etapă de campionat. Cu fiecare meci jucat se observă clar că echipa nu mai are marcatori de talia lui Golubovic sau Constantinescu. Ceahlăul Piatra Neamt a început seria meciurilor amicale cu echipa de Liga 3 din Serbia, FK Zlatibor Cajetina, în fata careia s-a impus cu 6-0, în urma golurilor înscrise de Andrei Marc, Alex Margină, Andrei Dumitraş şi Vlad Achim și Tudor Mândrușcă, de două ori. După o victorie cu 1-0 în fața campioanei Muntenegrului, elevii lui Marin Barbu și Florin Marin au terminat la egalitate meciul cu rezervele de la Vojvodina Novi Sad, scorul fiind 1-1.

Cine va fi ”responsabil” cu golul?

Pentru formația antrenată de Marin Barbu și Florin Marin meciul contra campioanei Muntenegrului, FK Sutjeska Nikšic, echipă ce va juca în turul II preliminar al Ligii Campionilor în a doua jumătate a lunii iulie, cu Șeriff Tiraspol, a fost consiserat unul puternic, dar această formație n-a trecut în ultimii ani de turul II preliminar în Liga Campionilor, iar în Europa League, nu s-a văzut deloc. Ceahlăul s-a impus cu 1-0, prin golul lui Andrei Marc, golgeterul de până acum în amicalele pietrenilor, alături de Mâdrușcă. Conform relatărilor transmise de delegația pietreană, fundașul s-a aflat la capătul unei centrări din lovitură liberă trimisă în careul advers de Vlad Achim. Dacă luăm în considerare că primul joc, cel în care Mândrușcă a marcat de două ori, s-a disputant în fața unei echipe de Liga III-a, rezultă că echipa pietreană n-a răspuns încă la întrebarea: ”Cine e responsabil cu golul?”.

”S-a jucat cu atitudine bună, s-a alergat, a existat implicare şi echipa începe să pună în practică ceea ce vor antrenorii”, a fost declarația lui Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație al Ceahlăului, dar asta nu rezolvă problema transferului de atacanți la echipa pietreană, ce a rămas în criză de marcatori. Ceahlăul a început jocul în formula: Calancea – Dumitraș, Marc, Clonin, Cazan – Popadiuc, Onciu, Țepes, Gheorghiu – Achim – Mândrușcă. În primul amical al verii, disputat la Piatra Neamț cu FC Botoșani (scor 1-2), Andrei Marc nu a evoluat, fiind ușor accidentat. Campioana Muntenegrului nu se poate lăuda în sezonul trecut decât cu un gol marcat de la aproximativ 60 de metri de japonezul Fukui Masato.

Lucas Garcia (1)

Egal cu rezervele de la Vojvodina Novi Sad

Duminică, 6 iulie, nemțenii au avut șansa de a disputa un nou meci de pregătire la Zlatibor, acolo unde cei care au jucat mai puțin în primele două amicale ale stagiului din Serbia au putut să joace din primul minut. Adversarul n-a fost unul de temut, așa cum a încercat conducerea pietrenilor să insinueze. Ceahlăul a întâlnit echipa de rezerve a clubului Vojvodina Novi Sad, iar meciul s-a terminat la egalitate, 1-1, după ce în primele 45 de minute nu a înscris niciuna dintre combatante. Problema marcării golurilor începe să revină pe tapet, exact ca în urmă cu două sezoane și asta demonstrează că în ultimii ani pietrenii au depins de Golubovic și Constantinescu.

”Din punct de vedere fizic echipa e pe drumul cel bun. Avem nevoie de o formație puternică în campionat, care să alerge bine si care să reușească să pună probleme oricărui adversar. Victoria este bună pentru moralul tuturor și poate fi semn că se munceşte bine“, a precizat Viorel Măstăcăneanu. Pentru Ceahlăul a marcat Lucas Garcia, din penalty, iar elevii lui Marin Barbu și Florin Marin au evoluat în formula: Jovic – Rusu, Gorea, Mateciuc, Vaidas – Botezatu, Ştefănescu, Garcia, Mateiuc – Pavel, Margine. De remarcat este faptul că nici unul dintre vârfurile încercate nu se ”lipește” constant la gol, astfel încât să poată fi o soluție pentru campionatul viitor.

”Am  găsit condiţii excelente de pregătire aici, cu două terenuri de antrenament, condiţii de refacere foarte bune, suntem mulţumiţi, singurul impediment fiind drumul până aici, unul foarte lung şi foarte obositor. Ne-am refăcut deja şi sperăm să nu avem probleme cu accidentările“, a spus secundul pietrean, Radu Lefter. Până acum Marin Barbu și Florin Marin n-au oprit niciun jucător venit în probe la Zlatibor și nici n-au utilizat vreunul în unul din meciurile programate în Serbia. Întoarcerea echipei la Piatra-Neamţ este programată pe data de 13 iulie, adică în mai puțin de o săptămână, iar timpul devine cel mai mare adversar al Ceahlăului.

Cristi SOROCEANU

Amicale disputate

Ceahlăul – FC Botoșani 1-2
Ceahlăul – FK Zlatibor Cajetina 6-0
Ceahlăul – FK Sutjeska Nikšic 1-0
Ceahlăul (rezerve) – Vojvodina Novi Sad (rezerve) 1-1.

Amicale de disputat

7 iulie – FK Rad Belgrad (Serbia 1), ora 17:30
9 iulie – Vojvodina Novi Sad, ora 17:30
11 iulie – OFK Belgrad (Serbia 1), ora 20:30
12 iulie – nestabilit.