reclama autocenter

Ramon Soria Alonso

Ceahlăul Piatra Neamț este aproape de a realiza încă un transfer ce poate ajuta echipa, după cele ale lui Gabriel Cânu și Jula, din această vară. Spaniolul Ramon Garcia Alonso, în vârstă de 24 de ani, vine liber de contract de la echipa Teruel din Segunda Division, echipă care la finalul sezonului trecut a retrogradat. Ramon Garcia Alonso pare să se plieze pe stilul antrenorului Vasile Miriuță, cu presing agresiv la adversar, cu învăluiri pe extremă, incursiuni în jumătatea adversă și centrări în careul advers.

Soluții pentru flancul stâng

FC Ceahlăul caută soluții pentru întărirea flancului stâng al apărării, care i-a dat bătăi de cap antrenorului Vasile Miriuță în acest debut de campionat. “Trebuie să găsesc un fundaș de picior stâng, apoi o să dorm și eu mai liniștit”, a declarat antrenorul principal al pietrenilor, după primele meciuri de pregătire din această vară. A avut dreptate! Flancul stâng este cel care a fost ”bulevard” pentru Steaua în prima etapă, fapt care a facilitat victoria campioanei, ambele goluri fiind marcate din acea zonă, iar Gheorghiu nu poate fi transformat peste noapte în fundaș de bandă stângă. Lucian Cazan a fost folosit apoi, ca și soluție pe flancul stâng, dar antrenorul Vasile Miriuță s-a văzut că nu este adeptul compromisurilor nesfârșite. Drept urmare, nemțenii sunt aproape de a legitima un fundaș stânga după placul tehnicianului, care, deși s-a declarat încântat de calitățile acestuia, mai vrea să discute să-l mai vadă la câteva ședințe de pregătire. Este vorba despre Ramon Soria Alonso, născut la Alicante, în Spania. ”L-am urmărit vreo trei zile, dar este de prea puțin timp cu noi. Aș vrea să-l mai urmăresc, o să discut cu el să văd dacă vrea să stea la noi, pentru că îmi place. Tactic stă bine, dă bine în minge cu piciorul stâng, e iute, e așa cum trebuie și a făcut parte din echipele spaniole Alicante, Albacete și la încă o echipă din Segunda Division. O să vorbesc și cu șefii clubului să vedem poate îl putem convinge să joace la noi”, a declarat Vasile Miriuță.

L-a impresionat pe Miriuță

Venit să dea probe la Ceahlăul, spaniolul Ramon Soria Alonso, în vârstă de 24 de ani, a lăsat o impresie bună în timpul antrenamentelor desfășurate sub comanda lui Vasile Miriuță și Victor Asamoah. Tehnicianul l-a analizat cu atenție, deoarece câteva din execuțiile sale de la CS Terue sunt postate pe Youtube. Conducerea administrativă vrea să afle toate detaliile financiare înainte de a-l legitima și se pare că înțelegerea se va parafa săptămâna viitoare, dacă se va ajunge la un acord. Ramon Soria Alonso a mai jucat în carieră la Villareal B, Onda, Real Mallorca B, Albacete, FC Jove Espanol de San Vicente și, ultima oară la CS Teruel, în liga a doua spaniolă. În sezonul trecut a evoluat în 16 partide, a bifat 1.440 de minute în care a încasat trei cartonașe galbene și a dat o pasă de gol.

A dat probe la Dinamo

Fundașul a dat probe de joc, în această vară, la Dinamo, dar nu a fost reținut în lot de Gigi Mulțescu. “Dinamo este o echipă bună din România, cred că are multe titluri. Are un proiect bun şi îmi doresc să fac parte din el”, a zis jucătorul la sosirea în cantonamentul echipei bucureștene. Nu cunoștea niciun jucător, dar era aproape convins să joace în România, însă cel care s-a opus a fost chiar tehnicianul Gigi Mulțescu. ”Dacă antrenorul va vrea să semnez o voi face”, a declarat Ramon Soria Alonso. Dinamo are aceleași probleme ca și Ceahlăul pe flancul stâng, pe care spera să și le rezolve cu sprijinul lui Alonso, care a fost internaţional spaniol la nivel “Under”, jucând pentru reprezentativele Under 16 şi Under 18 ale Spaniei, cu ultima evoluând chiar și într-o semifinală de turneu final, contra Cehiei. “Mai avem nevoie de un jucător şi ajungem la formula completă. După care, până la iarnă, evaluăm echipa, jocul şi ne dăm seama unde trebuie să ne mai întărim. Dinamo merge pe reconstrucţie, iar asta se face cu jucători tineri. Toată lumea vrea jucători cu experienţă, noi avem nucleul de anul trecut, iar alături de ei vor creşte tinerii. Noi mergem pe reconstrucţie, mai ales că nu ne batem la titlu”, declara Ionuţ Negoiţă, noul acționar principal al  clubului Dinamo. Apoi, acesta a precizat că Alonso are șanse mici să rămână la Dinamo, el fiind doar un jucător propus de un impresar, ca o variantă la o altă propunere, a lui Kostovski, de la Vardar Skopje. ”Sunt impresari care aduc jucători și insistă să-i vedem”, a comentat Ionuț Negoiță despărțirea de fundașul stânga spaniol.

Drugă s-a transferat la Botoșani

Dacă transferul va fi parafat, Alonso va umple golul lăsat pe postul său de fundaș stânga, prin plecarea lui Dudu Drugă. Venit de la Petrotub Roman, pe vremea când Ceahlăul era antrenată de Costel Enache, Drugă a plecat de la Ceahlăul liber de contract. Constantin Dudu Drugă, în vârstă de 23 de ani, a primit acceptul clubului să plece de la Piatra Neamț, fără pretenții financiare. Drugă a prins puține meciuri la Ceahlăul, iar în a doua parte a sezonului trecut a jucat la Farul Constanța. Fundașul a ajuns între timp în lotul echipei FC Botoșani, nou-promovată in Liga I și considerată a fi, alături de Ceahlăul, una din revelațiile acestui început de campionat.

Alonso, stanga, pe vremea cand juca la Albacete

Ramon Alonso

Spania Under 18 - Soria Alonso poarta nr. 3

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentAdmiterea în liceu, etapa a treia
Articolul următorPrin grija Asociaţiei “Cetatea Neamţului”: Monumentul funerar Băeşu, restaurat