Florin Marin (2)

Duelul buzunarelor goale

Ceahlăul joacă duminică, 21 septembrie, în cadrul etapei a 8-a, de la ora 16, în compania celor de FC Brașov, echipă care a dominat-o copios pe Concordia Chiajna, în etapa trecută și căreia i-a adminstrat un sec 4-1, două dintre reușite fiind semnate de Constantinescu, fostul atacant al pietrenilor. Constantinescu, fostul căpitan al Ceahlăului, și-a avertizat foștii coechipieri că vine la Piatra Neamț să câștige. Pietrenii caută să mai obțină o victorie pe ”burta goală”, ei refuzând să intre în cantonament, din cauza neachitării restanțelor financiare, dar căpitanul Vlad Achim spune că protestul nu înseamnă renunțarea la luptă. Nici Brașovul nu trece printr-o perioadă fastă din punct de vedere financiar.

Constantinescu, ultimul capitan

Brașovul are jucători experimentați în lot

Jocul brașovenilor din ultimele etape, dă frisoane staff-ului tehnic, care are o problemă în plus de rezolvat. De regulă stimulentele financiare puteau da aripi unei echipe ca a Ceahlăului, aflată în luptă pentru evitarea retrogradării. Acum, lipsa suportului financiar este apăsătoare. Jucătorii au refuzat joi să intre în cantonament, ca formă de protest pentru amânarea plății restanțelor financiare, iar Florin Marin poate scăpa din mână momentul favorabil care a săltat echipa pietreană în clasament.

”Într-adevăr, ne așteaptă un meci destul de greu cu FC Brașov. Este o echipă în revenire de formă, au în lot jucători cu mare experiență, superioară jucătorilor mei și sigur că ne pot crea probleme. Principala mea problemă a fost să le refac moralul după înfrângerea cu Viitorul. Toți am fost afectați, pentru că veneam după o perioadă foarte bună, dar se întâmplă. Am o echipă tânără, în construcție și am avut o evoluție modestă la Viitorul. N-o spun ca scuză, dar această perioadă de întrerupere nu a fost benefică pentru noi. Am avut jucători convocați la lot. Majoritatea dintre ei nu au jucat, apoi am avut jucători accidentați, care nu au participat la programul de pregătire și, atunci, aceste lucuri sigur că s-au adunat. Eu sper ca să ne mobilizăm și să cucerim cele 3 puncte care sunt foarte importante pentru noi, mai ales că întâlnim o echipă montată să vină la Piatra Neamț și să obțină un rezultat pozitiv”, a declarat Florin Marin, tehnicianul principal al Ceahlăului. Pentru jocul cu echipa brașoveană, atacantul Mândrușcă este suspendat două etape, pentru cartonașul roșu încasat etapa trecută, la Chiajna, în meciul cu Viitorul Voluntari. ”Probleme de lot sunt. Îl avem pe Mândrușcă suspendat, iar Achim și Andrei Marc au accidentări ușoare, dar sper să-i recuperăm până la ora jocului”, adaugă Florin Marin.

Vlad Achim

Florin Marin ia în calcul modificări în formula de start

Tehnicianul principal al Ceahlăului ia în calcul câteva modificări în formula de start, acolo unde s-ar putea să asistăm la câteva mutări: Calancea, în  locul lui Jovic, sau Cazan, alături de Andrei Marc, în centrul defensivei, pentru a ”betona” apărarea. ”S-ar putea să fac unele modificări în cadrul formației. La meciul cu Viitorul am căutat să păstrez lotul cu care am câștigat meciul cu Chiajna, am făcut doar o singură schimbare și am ținut cont de cei care au fost convocați la loturi. Noi cu două zile înainte de jocul cu Viitorul, am reușit să ne adunăm toți. Au fost probleme și de oboseală și faptul că unii dintre ei au fost la lot și nu au jucat. Asta a contat pentru mine foarte mult și am căutat să mă bazez pe jucătorii care au fost la pregătire. Toate meciurile sunt grele, nu numai cele de pe teren propriu, mai ales că ele trebuie să le câștigi împotriva formațiilor cu care ești în luptă directă pentru evitarea retrogradării. Faptul că retrogradează 6 echipe este o problemă destul de mare. Ei au 8 puncte, speră de la acest joc, cum și noi ne dorim foarte mult să câștigăm și va fi un joc destul de greu”, precizează antrenorul principal al formației pietrene.

Constantinescu: ”Vin la Piatra Neamț să câștigăm!”

Declarația fostului căpitan al Ceahlăului a zguduit orgoliul actualului căpitan, Vlad Achim. Proaspăt selecționat în naționala României, Achim spune că e normală ambiția lui Constantinescu. ”Va fi un meci foarte greu cu o echipă experimentată în Liga I. Pe Constantinescu îl știm foarte bine, a fost și la noi. E într-o formă bună și noi vom încerca să ne revenim după jocul slab de la Viitorul. Ne-a trezit puțin acea înfrângere care a venit și pe fondul unui joc slab al nostru. Și noi avem ambiții, la fel ca și Constantinescu, pentru că vrem să câștigăm, deoarece avem nevoie de cele trei puncte”, a declarat Vlad Achim. Diplomat, acesta n-a vrut să amintească de diferendul cu conducerea administrativă, preferând să păstreze discuțiile între pereții de sticlă ai sediului administrativ. ”Nu pot să dau acum detalii. Sunt niște chestiuni interne pe care nu vreau să le discut acum”, a precizat Achim. Mijlocașul Ceahlăului crede că banderola de căpitan înseamnă o responsabilitate în plus pentru el. ”Am o responsabilitate mai mare. Trebuie să discuți cu jucătorii și în teren să poți să-i motivezi, dar cred că până acum m-am descurcat destul de bine”, a mai declarat căpitanul formației pietrene.

Mihai STOIAN

Apel către suporteri: ”Nu avem bani pentru amenzi!”

Ioan Mironaș, directorul sportiv al Ceahlăului a atras atenția suporterilor pietreni să se comporte civilizat pe stadion, astfel încât clubul să nu suporte sancțiuni: ”Ceahlăul a fost amendată cu 50 de milioane de lei vechi, urmare a unui mic incident înregistrat la marcarea primului gol cu Chiajna. O petardă aruncată de un suporter mai pătimaș a determinat autoritățile să ia măsuri. Mărturisesc că în bugetul pentru actualul sezon, nu am prevăzut sume pentru amenzi. Nici nu ne-am dori să mai trebuiască să plătim, mai ales că în cazul unei alte amenzi ne-ar încadra la recidiviști. Sumele sunt foarte mari și mărturisesc că nu ne permitem să le plătim”, a declarat Ioan Mironaș.

2 COMENTARII

  1. Demonstrati ca-i meritati intai si pe cei 500-600 de suporteri care vin la stadion,meciurile voastre sunt anoste ,plictisitoare intr-un joc acasa de abia ajungeti la poarta de 3-4 ori ce sa mai spun de ocazii de gol,meciul cu Brasov este de 1×2 ,dar cred dupa cum va prezentati ca nu castigati,dealtfel si jocul cu Chiajna a fost extrem de slab.Va urez mult noroc.Ca un suporter vechi al acestui club ,am ramas inca odata dezamagit de “ordinaria” de la meciul cu prostia de echipa numita Viitorul lui hagi ,intentionat am scris numele unui fost mare jucator,dar antrenor mic pe deasupra si “blatist”.Cum e nasul si finul.

  2. Tot respectul ,pentru “Costica”,un jucator cu un caracter super.Ramane in sufletul suporterilor pietreni pentru daruire si sacrificiu.Succes maxim Marian Constantinescu!

Comments are closed.