Ceahlaul 2014 (1)

”Biciul” lui Florin Marin chiar pocnește

Cu același lot pe care și Marin Barbu l-a avut la dispoziție, Florin Marin a reușit într-un timp foarte scurt să facă un ”bici” care mai și pocnește. După 1-0 în deplasare, la Târgu Jiu, ”Flocea” rămâne neînvins și după partida de duminică seara, contra formației Dinamo.

Ceahlăul a ”lovit” în finalul reprizei

Dinamo a început în ofensivă meciul de la Piatra Neamţ, încercând să dea lovitura din primele minute și să-și facă meciul ușor. Așezarea echipei lui Florin Marin i-a dat, însă, bătăi de cap, mai ales atunci când a venit vorba de verticalizare. Clonin, în locul lui Onciu, a jucat alături de căpitanul Achim în faţa fundașilor centrali Marc și Cazan. La prima vedere, a părut o echipă defensivă. Judecând, însă după trioul Popadiuc, Ștefănescu, Chitoșcă, din fața lui Achim și Clonin, așezarea pietrenilor pare una ofensivă, cu Pavel, vârf de lance în coasta fundașilor centrali dinamoviști. După două cornere consecutive ale oaspeților, jucătorii Ceahlăului au plecat prima oară pe contraatac. A fost primul avertisment în primele 10 minute că Ceahlăul nu va băga ”autobaza” în poartă. Chiar dacă Matei a fost deposedat în ultimul moment de Cazan, la o pasă în adâncime a oaspeților, prima mare ocazie i-a aparținut lui Popadiuc, care în minutul 35 a profitat de o greşeală a lui Fai şi a şutat din alergare spre poarta lui Marc. Mingea s-a scurs, însă, peste bara transversală a porții dinamoviste. După 10 minute, Cordoș a încercat să plaseze o lovitură de cap spre poarta Ceahlăului, dar mingea s-a dus pe lângă poartă. În ultimul minutut de joc al primei reprize, Dumitraș a pătruns în dribling pe lângă Filip, fundașul dinamovist l-a tras inutil de tricou și arbitrul a dictat penalty fără ezitare și cartonaș galben apărătorului bucureștean. Achim a transformat cu singuranță penalty-ul și Ceahlăul a intrat la cabine în avantaj: 1-0.

Dumitras, la minge, a scos penalty-ul pentru Ceahlaul

Inspirația lui Matei i-a salvat pe câinii roșii

Poate doar Florin Marin și-a făcut calcule că va gestiona o repriză secundă cu Dinamo, în care va intra cu un 1-0 neverosimil pentru mulți dintre suporterii care-și pierduseră speranța, în special după meciurile cu CFR Cluj și ASA. Stoican a mutat, introducându-l pe teren pe Rotariu, pentru a revitaliza atacul. Dinamoviștii s-au aruncat în atac, forțând egalarea, dar Pavel era să le dejoace planurile în minutul 61, când a plecat în viteză spre poarta lui Marc. În loc să șuteze, a preferat o pasă în lateral la Chitoșcă și fundașii bucureșteni s-au repliat, reușind intercepția. Pe contraatac, Cosmin Matei a finalizat, în minutul 62, reușind o boltă din marginea careului mare, care a plasat balonul aproape de vinclu, peste Calancea: 1-1. Dinamo a forțat victoria, dar oaspeților le-a lipsit omul care să-și asume șutul de la distanță, iar toate acţiunile ofensive s-au oprit aproape de careul nemțenilor. Florin Marin încearcă să dea lovitura cu argentinianul Lucas Garcia, dar pasa decisivă a acestuia, nu este fructificată pe contraatac de Chitoșcă. La poarta cealaltă, Andrei Marc are o intervenție providențială în marginea careului mic, unde l-a deposedat în ultimă instanță pe Rotariu, iar meciul de la Piatra Neamț, desfășurat într-o atmosferă rece, de toamnă, se încheie cu un șut-centrare din lovitură liberă al aceluiași Rotariu, la care nici Calancea, dar nici atacanții dinamoviști nu ajung. Mingea se scurge, cuminte,pe lângă poartă, iar ultimul fluier al arbitrului consființește un rezultat echitabil: 1-1, după un meci lipsit de spectacol, dar plin de suspans în actul secund, când fiecare echipă putea da lovitura decisivă.

Declarații la ”cald”

Pragmatic, Florin Marin rămâne neînvins pe banca tehnică a Ceahlăului, după meciurile cu Pandurii și Dinamo și se pregătește pentru duelul cu Steaua, din etapa viitoare. “Un punct împotriva lui Dinamo e unul câştigat. Din păcate nu am reuşit să conservăm avantajul pe care l-am avut. Le-am dat şansa în repriza secundă să vină peste noi şi să pună presiune, apoi a venit execuţia superbă a lui Matei. Am venit de două etape, nu am pierdut deocamdată, îmi felicit jucătorii pentru acest punct. Nu cred că va fi greu să ne salvăm de la retrogradare, sunt alte echipe într-o situaţie mult mai grea decât a noastră. Acum ne aşteaptă un joc dificil cu Steaua, mergem să ne jucăm şansa”, a spus Florin Marin la postul Look TV, după terminarea jocului.

De partea cealaltă, dacă înainte de joc, Flavius Stoican s-a fotografiat cu fanii din Piatra Neamț, era încrezător și spunea că niciun jucător al Ceahlăului nu-i poate pune probleme, după meci s-a arătat dezamăgit de scorul final, un rezultat pe care tehnicianul îl consideră ca fiind nedrept. “Simţim tristeţe, supărare, dezamăgire. Am dominat această partidă, ne-a lipsit luciditatea din faţa porţii. Din punctul meu de vedere meritam să câştigăm. Jucătorii mei aleargă până la ultimul fluier, dar mai avem şi neşansă. Nu prindem mereu zile bune. Important pentru mine este că echipa joacă fotbal. Ce se întâmplă în vestiar nu priveşte pe altcineva decât pe mine şi pe jucătorii mei. Eu îi cert, eu îi pup”, a spus Flavius Stoican la postul Look TV.

“Am marcat un gol care a adus doar un punct. Nu e important cine marchează. Obiectivul nostru era să luăm cele 3 puncte. Un lucru bun e că am revenit şi nu am pierdut partida. Nu am fost disperat să plec şi nu sunt disperat să plec. Îmi doresc să am evoluţii bine şi să fiu convocat la naţională”, a spus, la rândul lui, Cosmin Matei, autorul golului egalizator pentru Dinamo.

Mihai STOIAN

Ceahlăul: Calancea – Dumitraş, A. Marc, L. Cazan, Slavickas – Achim (cpt.), Clonin – Popadiuc (78 – Gheorghiu), Cătălin Ştefănescu (65 – Lucas Garcia), Chitoşcă – A. Pavel (69 – Mîndrușcă)
Rezerve: Jovic – Tăbăcariu, Ștefan Rusu, Onciu
Antrenor: Florin Marin

Dinamo: Traian Marc – Fai, Durimel, Cordoş, Steliano Filip – Bărboianu, Boubacar (61 – Rotariu), Elton (73 – Miranda) – C. Matei (86 – Bogdan Gavrilă), Bilinski, Lazăr (cpt.)

Rezerve: Samoilă – Lemac, Ad. Popa, Grecu
Antrenor: Flavius Stoican

1 COMENTARIU

  1. FELICITARI PENTRU REZULTAT.Intr-o mare de suporteri dinamovisti a-ti reusit un rezultat “istoric” pe teren propriu cred ca de circa 6 ani tot castigau la Piatra Neamt.Asteptam un joc frumos cu Steaua si de ce nu…un rezultat bun,chiar o surpriza.Hai Ceahlaul.

Comments are closed.