Unitatea grupului la FC Ceahlaul

Etapa a 13-a din Liga I programează în prologul ei, astăzi, meciul dintre Ceahlăul și Săgeata Năvodari. Ora de începere a partidei de la Piatra Neamț e dată ca sigură, 20, și nu a mai fost modificată de patru ori, ca în etapa trecută. Ambele formații au nevoie de victorie, pentru că distanța din clasament dintre cele două echipe este de numai două puncte.

Vor să alunge ghinionul din ultimele două jocuri

Ceahlăul trebuie să se gândească cum poate alunga pasa proastă în care a intrat de două etape, în care nu a marcat decât un singur gol și a primit patru. Elevii lui Vasile Miriuță au ajuns la cota de un gol primit pe meci, după 12 etape jucate. În atac, Golubovic marchează constant, ajungând între timp la cota 7, la un singur gol distanță de liderul golgeterilor din România, care este Szekely. Vasile Miriuță, antrenorul principal al Ceahlăului va pune din  nou accent pe unitatea de grup a echipei. Mă bucur că am dat peste un colectiv de jucători cu caracter. Nu se ceartă între ei, nu-și vorbesc urât, nu-și reproșează nimic unii altora, ci se gândesc cum să se ajute între ei. Sunt jucători buni, dar valoarea grupului e cea care i-a scos în față”, i-a caracterizat Vasile Miriuță. În plus, antrenorul Ceahlăului se poate baza și pe tinerii crescuți în propria pepinieră, care au ajuns titulari și, unii dintre ei sunt în vederile naționalelor de tineret și juniori. ”Ștefănescu, marchează pentru Ceahlăul II. Tăbăcariu, iarăși este un tânăr pe care-l ținem sub observație. Popadiuc a jucat bine la Mediaș și este titular și la naăionala de juniori. Îl avem pe Chitoșcă, care joacă titular. Sunt tineri crescuți de noi, pe care ne bazăm. Toți vor avea o șansă și fiecare trebuie să se pregătească și să fie conștient de asta”, mai spune antrenorul principal al Ceahlăului.

Schimbare de obiectiv

Singurele semne de întrebare, înaintea jocului cu Săgeata Năvodari sunt cele legate de refacearea lui Stana, considerat de Vasile Miriuță ”inima” de la mijlocul terenului a echipei, dar și pe revenirea lui Dumitraș, pe flancul drept al apărării. ”Avem soluții, deși la Ceahlăul se vede când un titular lipsește, sau când nu joacă la capacitate maximă. Nu avem un buget care să ne permită să mai avem pe bancă o echipă de aceeași valoare, dar avem jucători care se pregătesc și merită o șansă. S-a văzut că Onciu își face treaba, s-a văzut că Rusu este un fundaș ofensiv, a și rata o ocazie mare la Mediaș, deci avem o echipă din care putem alege jucători în formă pentru meciul cu Săgeata”, este de părere Vasile Miriuță. Scăpat din furia unor zvonuri care îl dădeau transferat la Dinamo, sau CFR Cluj, tehnicianul principal al Ceahlăului își poate vedea, acum, liniștit de treabă la formația pietreană. Pentru mine înseamnă foarte mult să fiu principal la Ceahlăul, pentru că Liga I este în creştere. Sunt hotărât să rămân la Ceahlăul, nici nu mă gândesc să plec. Eu vreau să termin un sezon întreg cu Ceahlăul. Apoi, vom vedea ce se întâmplă”, a mai precizat antrenorul pietrenilor. Ceahlăul a schimbat obiectivul din mers. Dacă la început se vorbea de evitarea retrogradării, pofta de rezultate a venit după debutul fericit de campionat, cel mai bun din istoria participării în Liga I, iar Gheorghe Ștefan n-a mai vorbit de obiective minore: “Să fim realiști și să recunoaștem că la momentul actual ne dorim o clasare pe locul 10. Dacă o fi mai bine, cu atât mai frumos, însă acum nu pot vorbi despre calificare în cupele europene. Ar însemna să nu fiu realist”. Realist este și Vasile Miriuță, cel care susține reformarea fotbalului românesc, dar antrenorul principal al Ceahlăului spune că ”reformarea trebuie să înceapă de jos”. Gheorghe Ștefan, președintele de onoare al Ceahlăului vrea să înceapă cu reformarea conducerii LPF și FRF, care trebuie să spună STOP și să lase pe alții în locul lor. Apoi, edilul municipiului Piatra Neamț mai are o problemă. De la 1 ianuarie 2014 toate cluburile din subordinea Ministrului Tineretului și Sportului trec în subordinea primăriilor, iar Gheorghe Ștefan e președinte de onoare la un club privat. Adică pe o funcție ce ”contabilizează” capitalul de imagine. Ce se va întâmpla cu CS Ceahlăul, cel mai valoros club sportiv din județ, cu medaliați la campionatele europene, balcanice și mondiale? Va primi mai multe fonduri decât FC Ceahlăul de la Consiliul Local, pentru clasarea pe locul 10, la finalul campionatului? Greu de spus.

Săgeata Năvodari – echipă de moral

Pentru Tibor Selymeș, ultima deplasare, la Ploiești, s-a terminat nefericit: 0-3 cu Petrolul. “Greşim în momentele cheie, de aceea suntem echipă mică şi ne batem la retrogradare. M-a dezămagăgit, normal, rezultatul. Am vrut să stăm bine în teren, să nu luăm gol în prima repriză. Petrolul are o echipă senzaţională”, și-a motivat Selimeș înfrângerea. În etapa trecută, Săgeata a izbutit să o învingă pe Oțelul Galați, după o primă repriză bună, care a demonstrat că nou-promovata în prima ligă este o formație de moral. Dacă marchează repede, prinde încredere și poate fi cu greu depășită. La Botoșani a reușit să egaleze în ultimele minute, pe o relaxare a trupei antrenate de Cristi Popovici, ceea ce spune multe despre formația constănțeană.

1 COMENTARIU

  1. Nici nu ma gandesc la alt rezultat decat ,victoria in acest joc,sa fim seriosi Sageata nu poate emite astazi pretentii,mizez pe 2-0,s-au 2-1.Au si ei cativa bunisori dar sa ,ne facem jocul ,in terenul lor daca ii inghesuim din primul minut sigur marcam pana la pauza,nu jucam cu CCFR,s-au STEAUA,ca sa tacticizam meciul,pe ei pe mama lor.
    HAI CEAHLAUL!

Comments are closed.