Constantinescu comparat cu Materazzi

Ceahlăul joacă mâine, 4 aprilie, de la ora 18.30, la Chiajna, cu Concordia, un meci ce deschide etapa a 26-a din Liga I. Cele două formații stau, deocamdată, liniștite în campionatul Ligii I. Gazdele și-au regăsit cadența, odată cu venirea lui Marius Șumudică pe banca tehnică, în timp ce pietrenii nu au griji în ceea ce privește retrogradarea. Cel puțin pentru moment.

Măstăcăneanu: ”Mai stăm un an în Liga I”

Din declarația lui Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație al clubului pietrean, FC Ceahlăul nu are probleme cu licențierea pentru sezonul 2014-2015. ”Am reușit și am depus dosarul de licențiere și nu avem probleme. Mai stăm un an în Liga I. Ne chinuim să adunăm toate resursele și să funcționăm așa cum trebuie. Sper să ne îndeplinim obiectivul și eu zic că nu e o problemă așa de mare că nu am reușit să câștigăm de două etape. Am jucat, totuși, contra Astrei Giurgiu, o echipă care are un lot valoros, în care s-a investit mult și care se bate la titlu. Eu sunt sigur că ne vom reveni. Deocamdată, suntem în grafic, în ceea ce privește clasarea noastră între locurile 8-10”, a declarat Viorel Măstăcăneanu.

Preşedintele Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, va studia dosarele până pe data de 14 aprilie. Între 15 şi 26 aprilie va acorda, unde este cazul, licenţa echipelor din prima ligă. Astfel, în perioada 15 -19 aprilie vor afla verdictul cluburile clasate pe locurile 1-8, iar între 22 şi 26 aprilie va fi rândul echipelor clasate pe locurile 9-18. Cluburile ce nu vor primi licenţa vor putea să depună apel între 24 aprilie şi 10 mai 2014. Între 24-26 aprilie se va judeca recursul echipelor clasate pe locurile 1-8, iar între 1-10 mai se ma va judeca recursul echipelor clasate pe locurile 9-18. În cazul în care nu  vor primi licenţa nici la recurs, cluburile din Liga I vor putea face recurs la Tribunalul Arbitral Sportiv de la Lausanne până pe data de 31 mai 2014.

Lucas Garcia - la minge

Lipsește (iar) Lucas Garcia

Antrenorul Costel Ilie îi va avea la dispoziție pe Gheorghiu și Constantinescu, cei care au lipsit în partida cu Astra Giurgiu, dar nu-l va putea folosi pe Lucas Garcia, indisponibil din cauza unei răceli. În aceste condiții, antrenorul principal al Ceahlăului își dorește totuşi victoria.

”Trecem printr-o perioadă mai puțin bună. Venim după două înfrângeri consecutive. Sperăm să dăm dovadă de caracter și să scoatem maxim posibil din meciurile care ne-au mai rămas. Cu înfrângerea din meciul cu Astra s-au complicat lucrurile la retrogradare. Nu sunt îngrijorat, dar totodată trag un semnal de alarmă către jucătorii mei. Trebuie să fim mai responsabili, trebuie să fim bărbați, să recunoaștem când facem un joc mai bun și să ne pregătim mai bine. Putem spune de meciul de la Chiajna, că e un meci de șase puncte, un meci capital. Atunci, ce mai putem spune despre echipele care au 23, 24 de puncte? Dar, pe mine mă interesează soarta echipei mele și vreau să scoatem maxim posibil din meciul de la Chiajna”, a declarat Costel Ilie.

Refrene cu antrenori serioși

De partea cealaltă, Concordia Chiajna, vrea să se salveze de la retrogradare și pentru asta a apelat la serviciile lui Marius Șumudică, antrenor care l-a înlocuit pe Ionuț Chirilă pe banca tehnică. În tur, la Piatra Neamț, tehnicianul Ionuț Chrilă a declarat că nu-i place jocul avântat al pietrenilor, conduși, atunci, de Vasile Miriuță. ”E un gen care nu-mi place. Un fel de buf în minge, urmat de alergare după ea. Eu sunt adeptul jocului combinativ”, spunea anul trecut, Ionuț Chrilă. Acum, Marius șumudică are alt… ”refren” preferat: “A devenit un refren că Şumudică o are… puncte, puncte. Nu am cum să le dovedesc unora că sunt un om dotat. Să îl întrebaţi pe Chirilă dacă ne salvăm de la retrogradare”, este declarația serioasă a lui Marius Șumudică. Un antrenor serios!

Liber de Paște pentru jucătorii Ceahlăului

În runda a 28-a din Liga I, Ceahlăul va juca sâmbătă (19 aprilie) pe terenul celor de la CFR Cluj, partida împotriva actualei echipe a fostului lor antrenor, Vasile Miriuţă. Asta în cazul în care patronul CFR-ului, Arpad Paskany, nu-l va demite pe Vasile Miriuță până atunci. Componenţii lotului echipei pietrene de fotbal Ceahlăul vor avea liber de Paşte şi în acest an. În runda cu numărul 28 a Ligii I, programată pe durata a trei zile (de sâmbătă 19 aprilie şi până luni 21 aprilie), formaţia antrenată de Costel Ilie va juca pe terenul fostei campioane, CFR Cluj, în prima  zi a etapei: sâmbătă, de la ora 19.30. A doua zi, de Paşte, se vor disputa patru jocuri: Dinamo – Astra Giurgiu / FC Botoşani – Pandurii Târgu Jiu / Gaz Metan Mediaş – Oţelul Galaţi şi Săgeata Năvodari – Petrolul Ploieşti. În ziua în care Ceahlăul va evolua la Cluj, în campionatul Ligii I se mai joacă doar FC Vaslui – Corona Braşov. Etapa a 28-a din primul eşalon se va încheia pe 21 aprilie cu partidele: Poli Timişoara – Universitatea Cluj / FC Braşov – Concordia Chiajna şi Viitorul Constanţa – Steaua.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentSpre Stănița, pe drumul suspinelor
Articolul următorDeschiderea sezonului de tenis în aer liber