Victorie logică

Pietrenii și-au mai trecut o victorie în cont și rămân neînvinși de 4 etape, după dubla căpitanului Vlad Achim. Florin Marin i-a introdus în repriza a doua pe Mândrușcă și Cârjan, a schimbat registrul tactic, forțând careul advers cu două vârfuri, mutări care s-au dovedit a fi inspirate. Din insistența lui Mândrușcă a ieșit primul gol, urmat la doar câteva minute de faultul inutil în careu al lui Bucurică, asupra lui Cârjan, după o degajare lungă a lui Jovic, penalty-ul transformat de Achim pecetluind soarta Concordiei lui Șumudică și ridicând Ceahlăul între primele 8 echipe ale Ligii I.

Ceahlăul – Chiajna 2-0 (0-0), ZCH NEWS - sursa ta de informații

Prima repriză, săracă în faze de poartă

Prima victorie acasă a pietrenilor a venit greu, după o primă repriză anostă, în care Ceahlăul a avut răbdare, nu s-a aruncat către careul advers, ci a așteptat momentul pentru a lovi decisiv. Fără Popadiuc și Ștefănescu, dar cu un Gheorghiu dispus la efort și cu Lucas Garcia, ”recalibrat” după ce a fost exilat la satelitul Ceahlăului, pietrenii au șarjat careul advers, dar le-a lipsit pasa decisivă și ”lovitura de grație”. Astfel, prima repriză a semănat cu un joc de uzură, în care cele două formații s-au studiat și n-au riscat mare lucru. După ce Stan a reușit să se opună în ultimă instanță, respingând o minge din fața porții (34), gazdele au ratat ocazia primei reprize prin Gheorghiu, 5 minute mai târziu. Mijlocașul Ceahlăului a primit o pasă excelentă în adâncime, s-a demarcat perfect, la limita ofsaidului, a scăpat singur cu portarul, dar reflexul lui Râmniceanu a salvat Concordia de la primirea golului.

Inspirația antrenorului + insistența atacanților = 3 puncte

Pauza a adus în tabăra Ceahlăului o dorință mai mare de victorie. Pavel a fost blocat riscant în marginea careului mic de Râmniceanu, după ce lovise mingea, dar centralul n-a acordat penalty. Florin Marin a făcut două schimbări inspirate: în minutul 55 l-a trimis în teren pe Cârjan, în locul lui Lucas Garcia, iar 10 minute mai târziu Mândrușcă i-a luat locul lui Pavel. În minutul 71 a căzut primul gol, după incursiunea fundașului Dumitraș, care a centrat pentru același Mândrușcă, marcat de un adversar în mijlocul careului. Din duelul celor doi, mingea a ajuns la Vlad Achim, care, din apropierea porții, a șutat puternic, sub transversală: 1-0. Insistența vârfurilor Ceahlăului avea să fie răsplătită în minutul 76, după o degajare lungă a portarului Jovic. Mingea a căzut în fața fundașilor centrali, Cârjan a urmărit-o, dar a fost trântit în careu de imprudentul Bucurică, centralul, aproape de fază, dictând penalty. Achim a șutat în vinclu și a stabilit scorul final: 2-0. A fost o execuție scurtă, dar dureroasă pentru antrenorul principal al Concordiei Chiajna, căruia îi fuge pământul de sub picioare. Șumudică are la dispoziție un lot valoros, peste cel al Ceahlăului, care nu joacă, însă, mare lucru. De partea cealaltă, Florin Marin are două săptămâni de pauză, în care speră să-și recupereze jucătorii accidentați și poate urmări evoluțiile celor convocați la în loturile națioanel angrenate în diverse competiții. Vor fi două săptămâni de liniște, pentru a pregăti deplasarea de la Chiajna, unde Ceahlăul va juca împotriva puștilor lui Gheorghe Hagi, de la Viitorul, pe terenul sintetic inaugurat în acestă vară și unde datele problemei se vor schimba.

Ceahlăul – Chiajna 2-0 (0-0), ZCH NEWS - sursa ta de informații

Declarații

“Importante sunt cele 3 puncte. A fost un meci dificil, Chiajna este o echipă bună. Am făcut un joc bun în cea de-a doua repriză, am pus presiune pe adversar. De 4 etape suntem neînvinşi și sunt mulţumit. Acest lucru contează pentru moralul jucătorilor. Achim a dovedit că prin jocul lui este un mijlocaș ce poate face diferența și este indispensabil echipei. În pauza care urmează vom face acumulări în toate planurile. Mă bucur că avem 6 jucători la loturile naţionale. Datorită evoluțiilor de la Ceahlăul, Calancea și Clonin sunt convocați la naționala Republicii Moldova, Vaidas Slavikas la naționala Lituaniei, Popadiuc și Ștefănescu la naționala de tineret a României, iar Robert Căruță la naționala U19”, a spus Florin Marin la postul de televiziune Look TV, după terminarea partidei.

Ceahlăul – Chiajna 2-0 (0-0), ZCH NEWS - sursa ta de informații

“Ne bucurăm foarte mult că am câştigat în faţa unei contracandidate la retrogradare. Suntem într-o formă foarte bună, am prins încredere şi să sperăm că o vom ţine tot aşa. Lucrurile s-au schimbat din primul meci cu Florin Marin aici”, a spus, la rândul lui, Vlad Achim.

De partea cealaltă, antrenorul Marius Șumudică și-a certat fotbaliștii în vestiar, pe un ton ridicat și a pus înfrângerea pe lipsa de coeziune a echipei: ”Ne-a bătut o echipă care şi-a dorit mult mai mult victoria. Ei, chiar dacă au intrat în criză de timp, au fost mai agresivi şi au obţinut victoria. Felicit echipa adversă, are un parcurs bun. Noi sperăm ca după această pauză să ieşim din criză. Nu aveam cum să îi pup pe elevii mei după greşelile făcute în meciul cu Ceahlăul. Aşa erori nici la copii şi juniori nu vezi. La noi a fost problema, nu la arbitraj”.

Mihai STOIAN

 

Ceahlăul: Jovic – Dumitraş, Marc, Ichim, Slavickas – Achim, Clonin – Gheorghiu (90 – Țepeș), Garcia (55 – Cârjan), Chitoşcă – Pavel (65 – Mândrușcă)
Antrenor: Florin Marin

Concordia: Rîmniceanu – Stan, Bagarici, Maftei, Ricardo (75 – Dina), Bucurică – Dodo, Lovin, Roşu (67 – Boldrin) – Serediuc (44 – Băjenaru), Pena
Antrenor: Marius Șumudică

Articolul precedent10 ani fără “părintele” Bazei Hipice
Articolul următorDe sezon: Începe școala și consilierii vorbesc… discuții