vasiloiu

* prefectul de Neamţ a… spart gheaţa în privinţa incompatibililor

* George Lazăr: „În ceea ce privește celelalte cazuri de incompatibilitate, acestea urmează să fie abordate și analizate în zilele ce urmează”

* Gheorghe Vasiloiu: „Trebuie să primesc hârtie oficială, cu ștampila Instituției Prefectului”

Abia întors la serviciu din concediu medical, prefectul județului Neamț, George Lazăr, a semnat ordinul prin care îl declară pe consilierul județean Gheorghe Vasiloiu ca fiind incompatibil.

”Prin ordinul prefectului, domnul Gheorghe Vasiloiu a fost declarat incompatibil. Am comunicat această decizie conducerii Consiliului Județean Neamț, iar acum ține de Consiliul Județean să-i aducă la cunoștință domnului Vasiloiu acest fapt. După părerea mea domnul Vasiloiu e profund incompatibil, nu incompatibil, iar acest fapt trebuia sesizat de fostul prefect, domnul Mihai Archip, pentru că această incompatibilitate trebuia sesizată acum câțiva ani. Nu mă pot îndrepta asupra hotărilor mai vechi pentru că se află în termen de prescripție. Dacă domnul Vasiloiu depune contestație, este treaba dumnealui, ordinul prefectului nu se suspendă. E jenant să ajungi tu, ca și consilier județean, membru într-o societate, să te duci la Consiliul Județean, să iei 54 de miliarde de lei, cu bună știință – să participi la vot, chiar dacă legea îți interzice. Cu votul tău, banii de la Consiliul Județean să ajungă la o societate unde tu esti parte. Nu e normal ca banii statului să se ducă la o societate. În ceea ce privește celelalte cazuri de incompatibilitate, acestea urmează să fie abordate și analizate în zilele ce urmează. În ceea ce-i privește pe primari procedura e puțin mai lungă, iar în privința doamnei Arcan, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, dumneaei a mai adus niște documente care urmează să fie verificate, studiate. E normal să așteptăm, să vedem dacă într-adevăr lucrurile sunt așa cum le prezintă doamna, trebuie tratat totul cu foarte mare atenție”, a declarat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

„Mi-a spus ceva dna. Soroceanu”

Gheorghe Vasiloiu nu se află la primul mandat de consilier județean. El a fost reales pentru un nou mandat, în 2012, pe listele APEL, acesta fiind membru PDL. Gheorghe Vasiloiu s-a aflat în incompatibilitate, fiind acționar la SC Ceahlăul SA, societate care avea acord de asociere cu Consiliul Județean.  Prectura a considerat că acordul și-a produs efecte și în mandatul 2012-2016 și că Gheorghe Vasiloiu s-a aflat în starea de incompatibilitate specială, reglementată la  articolul 90 din Legea nr. 161/2003, începând cu data de 1 iulie 2012.

Consilierul județean Gheorghe Vasiloiu spune că nu a luat la cunoștință de o astfel de decizie. În plus acesta declară că există și căi de atac. Mai mult, Gheorghe Vasiloiu a declarat că a fost anunțat despre ordinul prefectului, verbal, de către secretarul Consiliului Județean Neamț, Daniela Soroceanu.

vasiloiu incompa 04

”Deocamdată nu am ce să comentez. Eu nu știu nimic oficial despre acest ordin și în plus trebuie să primesc hârtie oficială, cu ștampila Instituției Prefectului, iar aceasta cred că ar trebui să ajungă în termen de treizeci de zile. Mi-a spus ceva doamna secretar Soroceanu, dar eu am întrebat-o dacă lucrează la Consiliul Județean sau la Prefectură. Documentul oficial trebuie tremis de Prefectură”, a declarat Gheorghe Vasiloiu, consilier județean.

Pentru Gheorghe Vasiloiu există posibilitatea de a face plângere la instanța de contencios administrativ. (Irina CĂLIN)

vasiloiu incompa 01

ORDIN

George LAZĂR, prefectul județului Neamț:

Art. 1 – Se constată încetarea de drept a mandatului de consilier județean al domnului Gheorghe Vasiloiu.

Art. 2 – Cu drept de plângere la instanța de contencios administrativ, în condițiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 3 –  (1) Prezentul ordin se comunică, împreună cu referatul de aprobare:

a) Consiliului Județean Neamț în 2 exemplare;

b) Domnului Gheorghe Vasiloiu prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

(2) Prezentul ordin se publică pe pagina de internet a instituției prefectului.

PREFECT,

George LAZĂR

Articolul precedentCele mai mici preţuri
Articolul următorAmenzi regulamentare