papagalii fara bilet

Am încercat să vedem care mai e treaba pren celălant municipiu de unde face naveta șăfimea de la noi, dar nimic, nimic. Toată lumea e în conced. Dom` Leo nu mai ține audienți, că nu are cu cine, doamna Nuți n-o vinit că s-o dus la Maramu`, funcționărimea cască a lene (care mai sunt), așa că e o amorțeală că nici nu îți vine a sta. Efervescență pare a fi pe la pesedeu, unde dom` Chelaru are de furcă cu tineretu`, care vrea alegeri și șăf democratic, numai că-i îmbulzeală mare. Acuma noi nu suntem împotriva concurenței, dar la o organizație așa de bimbașă ca la Roman să fie șasă catindați la un post dă șăf parcă nu-i cușher. Sigur că mulți îs chemați, puțini îs aleși, numai că nu știm care dintre ei e și avocat că am ști cine iese șăf. Da` oricum le prinde bine, să vază și ei cum e cu șuturile la alegeri.

Știți că v-am povestit că e vorba să se taie vreo câteva sute de metri cubi de lemne de pe Cozla. Că sunt actele în regulă, autorizații gheboase, bașca s-o găsit gângania care suge seva coniferelor de rămâne copacii sterpi. Interesant e altceva, că cum se apucă oamenii cu drujbe și țapine să face ceva treabă se mai găsește câte un jurnalist de unde nu trebe și atunci totu` se face nevăzut. Un nene stă de strajă la un avantpost și dacă nenea pixaru` nu-i de la gazeta care trebe, adică aia cinstită de pază, ordine și contracte, pac telefon pă fir scurt, pac, utilajele tace, pac, muncitorii se camuflează brusc și scrie dacă ai de ce. Acuma, noi nu ne băgăm la metoda asta, da` bate la ochi. Adică dacă tot ai ce trebe la portofel, de ce să pui străjer care să o bată în cap ?

Da` să vedeți alta. Un mare om dă justiție, constituții și tot felul de comisii pă juridic, ne sună să ne zice dacă-i adevărat că ce s-o scris la gazetă de junele șăf de la pesedeu de la noi, care i-o zis unei jurnaliste că își înregistrează convorbirile, asta după ce tânăra l-o sunat la greu să-i ia un punct de vedere și ioc, junele n-o răspuns. Noi am zis că, da. Replica domnului o fost una tranșantă : Ăsta-i prost ? Acuma noi nu am făcut comentariu la ce-o zis domnu` pomenit la început, da` ne gândim cu luare aminte că mai este unii care s-o suit cam sus și se vede ceea ce nu trebe, de jos în sus, mai cu seamă dacă n-are maniere. Da`, e june, deci mai are de învățat. Oricum e greu cu politica vara.

Articolul precedentCalendar (23 – 29 august 2013)
Articolul următorINFORMARE DE PRESĂ: Măsuri de eradicare ”Ambrosia artemisiifolia”