0:00

Azi noapte, 31 ianuarie, a fost publicat în Monitorul Oficial noul ordin semnat de ministrul Educației cu noi reglementări în acordarea burselor școlare. În primul rând, perioada de depunere a dosarelor se prelungește până pe 14 februarie și nu până pe 7 februarie cum anunțase în seara de 30 ianuarie ministrul Sorin Cîmpeanu.

O altă noutate este că lista cu elevii îndreptățiți să primească burse de performanță și de merit este centralizată de diriginte, pe baza documentelor școlare. Elevii nu mai trebuie să depună cerere. Lista cu elevii care primesc burse de merit se actualizează semestrial, potrivit Ordinului ME 3073/2022.

O altă noutate se referă la introducerea în lista beneficiarilor de burse și a elevilor de învățământ primar, care au dreptul la bursă de performanță și bursă de ajutor social.

Bursele de ajutor social se acordă în semestrul II și elevilor care acum fac dovada că îndeplinesc condițiile de venit, că sunt orfani, abandonați sau crescuți de un singur părinte și că cei din rural învață în altă localitate. Bursa de ajutor social nu este condiționată de venit pentru elevii din ultimele două categorii.

Iată care sunt noile prevederi din Ordinul 3.073/2022:

Ordin ME 3073 31ian 2022-burse

C.I.

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „Cea mai mare prioritate este implementarea PNRR”
Articolul următorPatru candidaţi pentru şefia posturilor de Poliţie Săbăoani, Tămăşeni şi Gherăeşti