politie trenSecţia Regională de Poliţie Transporturi Iaşi a derulat, în perioada 19-20 ianuarie, o serie de acţiuni de control în trenuri, gări şi triaje. Poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de 15.840 de lei.

„Au fost controlate 27 de societăţi comerciale şi au fost efectuate patrulări în 153 de trenuri de călători şi 102 staţii de cale ferată. Au fost legitimate 237 persoane şi depistaţi 83 de călători frauduloşi. Au fost depistaţi 5 minori lipsiţi de supraveghere şi 5 vânzători ambulanţi neautorizaţi. Au fost constatate 14 infracţiuni, dintre care 9 de natură economică, 3 de natură de judiciară şi au fost identificate 5 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni”, precizează IPJ Iaşi.

Controalele au adus veşti proaste pentru trei lucrători CFR. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu pentru comiterea a 3 infracţiuni de gestiune frauduloasă. „Doi dintre aceştia ar fi utilizat neeconomic şi necorespunzător combustibilul locomotivelor, şi ar fi adus o lipsă de 350 litri de motorină, în valoare de 2.074 de lei.  Cel de-al treilea angajat ar fi efectuat activităţi de manevră pe o locomotivă şi ar fi înregistrat un consum nejustificat de 71 kilograme motorină, prejudiciul fiind în valoare de 461,5 lei”, potrivit IPJ Iaşi.

De asemenea, Poliţia Transporturi Iași a depistat în trenul Iași-Constanţa, în vagonul de clasa 1, un tânăr, de  24 ani, care avea un comportament suspect și deviant. „Acesta a fost legitimat, iar în urma controlului corporal, asupra asupra sa a fost găsit un plic ce conținea un produs vegetal uscat de culoare verde-oliv, susceptibil a fi drog. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept”, menţionează aceeaşi sursă.

Nici doi tineri din Bacău care au spart geamurile haltei Cristeşti nu au scăpat de oamenii de ordine. „În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii de la Poliţia Transporturi Paşcani au fost identificaţi bănuiţii comiterii infracţiunii de distrugere, faptă ce ar fi avut loc la data de 17.01.2017, în jurul orei 19:30, când aceştia ar fi spart sticla de la 8 geamuri de la clădirea haltei CFR Cristeşti. Cei doi au vârsta de 26, respectiv 20 ani şi sunt din judeţul Bacău. Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, precizează poliţiştii.

contrabanda tren 01Nu în ultimul rând, au fost găsite şi două genţi, pline cu ţigări, abandonate de proprietari. “Poliţiştii din cadrul Poliţiei Transporturi Bacău, executând serviciul de patrulare în trenul IR 381 Vadu Siretului – București Nord, relația Roman-Bacău, pe polița destinată depozitării bagajelor, au găsit abandonate două genți, în care se aflau mai multe pachete de țigări. În cele două genți au fost depistate 11.880 de țigarete, fără a avea aplicat timbru accizabil, în valoare totală de aproximativ 5.900 de lei”, potrivit IPJ Iaşi. (ZCH NEWS; FOTO: IPJ Iaşi)

Articolul precedentVIDEO Percheziții DIICOT pe trafic de migranți
Articolul următorCSM Ceahlăul Piatra Neamţ a transferat jucători „cu multiple calități”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.