Câte un loc, două mai sunt libere în liceele teoretice pentru absolvenții de gimnaziu care n-au fost repartizați până acum la admitere. La Colegiul Național „Roman Vodă” Roman este câte un loc la matematică-informatică și la filologie, la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț este un loc la științele naturii, la „Carol I” Bicaz este un loc la științe sociale și 3 locuri la științele naturii. La Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca sunt 2 locuri la filologie. În a doua etapă de admitere sunt aceleași reguli, importantă fiind media de admitere.

Mai multe locuri libere sunt la liceele tehnologice, dintre care sunt 8 neocupate la liceul „Ion Ionescu De La Brad” Horia. Liceul cu Program Sportiv Roman mai are nevoie de 4 elevi la clasa de fotbal și de 2 elevi la atletism, aici urmând ca, după înscrierea ce se poate face până mâine, 25 iulie 2019, să se susțină probele de aptitudini în 26 iulie. Tot cu probe de aptitudini se mai poate intra la liceele teologice din Roman, unde sunt 22 de locuri libere la „Sfântul Francisc de Assisi” și 7 la „Episcop Melchisedec”. Dar și la liceul ortodox „Cuvioasa Parascheva” Agapia – 15 locuri neocupate, la liceul ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Piatra Neamț – 14 locuri, la seminarul „Veniamin Costachi” Vânători-Neamț – 22 de locuri.

Situația exactă cu locurile rămase libere este afișată la școli și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Neamț http://www.isjneamt.ro/site/wp-content/uploads/2019/07/Nr.-7999-23-iulie-2019.pdf.

(C.I.)

Articolul precedentTragedie la Hangu: un bărbat de 62 de ani găsit într-o fântână
Articolul următorPoliția face anchetă în cazul bărbatului găsit mort în fântână