Fondurile primite de spitalele din Neamț pentru analize de laborator și radiologice în perioada aprilie-iunie 2018 sunt mici, în comparație cu laboratoarele private aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț.

Ultima actualizare a sumelor acordate după ce contractarea pe acest an s-a încheiat arată că din ce a revenit Spitalului Județean Neamț, Spitalului Municipal Roman și Spitalului Orășenesc Târgu Neamț, mare parte s-a consumat în luna aprilie. Astfel că, pentru lunile mai și iunie, sumele în care trebuie să se încadreze spitalele sunt tot mai mici. De aici, lungirea programărilor pacienților spre iulie și august.

Ce bani de analize au spitalele din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa o privire generală asupra sumelor cuvenite, se constată că laboratoarele cel mai capabile rămân cele private. Clinicile private aflate în contract cu CAS absorb și anul acesta cei mai mulți bani. De pildă, pentru perioada aprilie-iunie, trei clinici private cu cele mai mari sume primite cumulează 521.400 lei, de peste 3 ori valoarea sumei primite de Spitalul Județean Neamț. Spital care a primit 149.770,41 lei, adică sub 10% din bugetul total alocat de CAS Neamț, în valoare de 1.827.000 lei.

Spitalul Municipal Roman se bucură, pe cele trei luni, de puțin peste 102.000 lei. Suma este ușor mai mare față de ce primesc fiecare din cele două laboratoare private din municipiul Roman, dar care cumulat primesc automat mai mulți pacienți decât poate spitalul.

La Târgu Neamț, spitalul primește bani doar pentru investigații radiologice, cele 18.866,78 lei pe trei luni în curs fiind aproape jumătate din suma contractată de furnizorul privat de imagistică din oraș (32.544,36 lei).

Document CAS Neamţ (pdf):

https://zch.ro/wp-content/uploads/2018/05/cas-neamt-paraclinice.pdf

(C.I.)

Articolul precedentA fost prins cuțitarul de la Agapia!
Articolul următorCOMUNICAT DE PRESĂ Mugur Cozmanciuc: Guvernul PSD să facă urgent proiecte serioase ca să primească fonduri europene pentru a demara construcția Autostrăzii Unirii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.