După ce Mesagerul de Neamț a publicat un articol despre lucrările nerecepționate de la Pediatria Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, inspectorii sanitari au fost trimiși în control. Verificările s-au făcut marți, 21 august, în prezența managerului Codruț Munteanu și a șefei secției, dr. Suzana Constantinescu

Că secția funcționează din noiembrie 2017, fără să se fi deranjat cineva să controleze de atunci încoace, este un fapt care nu pare să incomodeze pe nimeni. Controlul DSP a durat o… zi, iar astăzi, 22 august, DSP Neamț a trimis redacției un răspuns oficial și de-a dreptul uimitor, legat de ”controlul inopinat”.

Se poate observa că, din perspectiva DSP Neamț, lucrurile sunt clare, iar situația la Pediatrie este sub control: ”În secția pediatrie, activitățile se desfășoară în locații temporare, revenirea la circuitele autorizate se va face la încheierea tuturor lucrărilor”. Purtătorul de cuvânt adaugă că ”spitalul nu a solicitat aviz de la DSP la relocarea activității în spațiile reabilitate”.

Dacă nu există aviz, cum funcționează? Este o întrebare legitimă pentru orice om cu bun simț. Aparent, nu și pentru DSP.

Oricum, nu se face referire la nicio măsură luată, nimic despre obligația de a se intra în legalitate, doar aceleași fraze specifice instituției, care se feresc să spună lucrurilor pe nume.

În altă ordine de idei, Pediatria chiar a funcționat 8 (OPT!!!) luni fără niciun control pe sănătate publică? Sau, dacă s-a făcut, n-a întrebat nimeni cum funcționează o secție – de spital, nu de fabrică! – fără să existe o brumă de recepție de la constructor la beneficiar?

C.I.

 

Articolul precedentAccident de circulație cu 4 victime la Tarcău. Foto
Articolul următorHANDBAL CSM Roman, turneu în Spania
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.