Cazul notăriţei Vieru: CRIMA ESTE EXCLUSĂ!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn medic legist de la SML Neamţ a efectuat, astăzi, 24 iunie, necropsia cadavrului Lidiei Vieru şi a stabilit că moartea s-a produs prin asfixie mecanică prin înec.

Totodată, trupul a fost examinat amănunţit şi nu s-au găsit niciun fel de urme de violenţă, care să conducă spre o altă ipoteză decât suicidul.

De altfel, nici din datele de anchetă nu rezulta altceva decât că femeia, care avea 56 de ani, şi-a pus capăt zilelor.

Lidia Vieru a fost condamnată la 8 ani de închisoare de către magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti, pentru că a fost implicată în nişte afaceri ilegale cu terenuri. Prejudiciul în acest caz depăşeşte 400.000 de euro. Deşi putea ataca hotârărea instanţei la Înalta Curte, probabil că notăriţa nu avea mari speranţe că ar avea şanse să scape de pedeapsă şi atunci a preferat să se sinucidă.

Ea şi-a anunţat intenţiile atât prin biletul pe care l-a lăsat acasă, la Iaşi, cât şi printr-o altă notă, care a fost găsită în maşină. În ultimul bilet a scris că a încercat să-şi pună capăt zilelor luând 24 de somnifere în camera de hotel din Durău, unde s-a cazat, dar pastilele n-au avut efectul scontat. Atunci s-a hotârăt să se arunce în lac, a întrebat câţiva localnici pe ce drum ar putea ajunge la apă, şi-a legat un bolovan de gât şi s-a legat de picioare, să fie sigură că nu va avea tendinţa de a înota să se salveze. (C.M.)

Articolul precedentDOCUMENTE Structura anului şcolar 2016-2017, în dezbatere publică
Articolul următorVieţi secerate de caniculă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.