Secretul tăriei reușite, cu gust și miros curat este întotdeauna dat de cazanul în care este distilată băutura. Cazanele de cupru DES oferă garanția unei tării de calitate artizanală, indiferent de cantitatea în care este prelucrată. Românii care țin la tradiție sau doresc să fie siguri de calitatea tăriei consumate preferă să pregătească această băutura în propria gospodărie. Chiar dacă există diferențe în rețetele după care se ghidează, producătorii de tărie respectă negreșit obiceiul transmis din tată în fiu: distilarea în cazane de cupru.

Tradițional, cazanele pentru țuică se produc din cupru. Cuprul este conductor de căldură foarte bun, rezistent la efectul acizilor organici, având, deci, efect pozitiv asupra gustului și mirosului distilatului. Din acest motiv, țuica și palinca fabricate în distilatoare din cupru au miros și gust mai curat.

Fie că îi spunem țuică, pălincă, horincă, răchie sau gin ars, tăria este o băutură tradițională nelipsită de pe masa oricărui român în zi de sărbătoare. Tăria preparată în cazane de cupru, după rețete strămoșești, are o savoare unică, atât de apreciată în țară, dar și peste hotare. Alături de sarmale și mămăliguță, șuncă și ceapă, țuica sau pălinca întregesc un ospăț pur românesc.

c1Pălinca și țuica sunt băuturi alcoolice tari, care se obțin prin distilarea fructelor. Producătorii români optează, în general, pentru prune, mere sau caise, însă, în funcție de zona în care este preparată tăria, se folosesc și fructe precum perele sau fructele de pădure. Cei mai mulți români apreciază tăria făcută ”în casă” pentru puritatea băuturii, dar și pentru gustul și mirosul autentic.

Obiceiul producției artizanale de țuică sau pălincă este susținut de DES Cazane, cea mai mare companie multinațională producătoare de cazane din cupru pentru distilarea tăriei, din regiune. DES Subotita este extrem de activă în România și Serbia, dar și pe toate piețele învecinate, prin intermediul reprezentanțelor directe sau dealerilor autorizați.

Cazanele din cupru DES sunt ideale pentru gospodării sau pentru fabrici mici și mijlocii, pentru că respectă standardele de calitate, se montează ușor, sunt accesibile la preț și, foarte important, pot fi comandate cu orice capacitate are nevoie clientul. La cazanele DES, toate piesele care intră în contact cu masa fermentată de fructe și vaporii alcoolici sunt produse exclusiv din cel mai bun cupru alimentar, cu puritate 99,9%.

c2Cazanele DES pot fi comandate în varianta standardizată sau personalizată, online, pe www.des-cazane.ro, sau prin rețeaua de dealeri autorizați. Toate materialele folosite la fabricarea cazanelor de țuică DES sunt certificate, produsele vin însoțite de garanție și pot fi folosite cu succes timp de 25-30 de ani.
Cazanele pentru țuică si pălincă DES sunt practice, portabile, setul complet putând fi instalat și pus în funcțiune în numai 5 minute. Designul produselor DES respectă întocmai tradiția, ilustrând totodată vârful tehnologiei de producție a tăriilor artizanale.

Cazane DES păstrează tradiția producției cazanelor din cupru încă din anul 1949, moștenind experiența, uneltele și documentația de la renumiții producători de aparate pentru distilarea băuturilor alcoolice Rem-Bartok. Cel mai mare avantaj al cumpărătorilor de cazane DES este faptul că vor putea produce țuică artizanală în orice cantitate, păstrând calitatea și gustul de odinioară.

Locațiile unde ne puteți găsi în județul dumneavostră: http://www.agroland.ro/neamt/

.

 

 

Articolul precedentBărbatul călcat de două maşini a fost identificat
Articolul următorSpitalul Județean Neamț caută 20 de ”surori”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.