Căutat de poliție pentru furt de bani de pe card, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț solicită sprijinul cetățenilor în vederea identificării unui tânăr bănuit de comiterea  infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Faptele s-au petrecut în ziua de 22 mai 2020, când tânărul în cauză a folosit un card bancar care nu-i aparținea și a retras bani dintr-un bancomat din municipiului Roman, fără consimțământul beneficiarului. Ulterior, a făcut plăți în valoare de 4.000 de lei, către diverse societăți comerciale.

”Persoana bănuită de comiterea faptei a fost surprinsă de camerele video amplasate în zonă”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”În cauză au fost demarate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor. Oricine poate oferi informații care pot conduce la identificarea persoanei din imagini este rugat să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze 112!”.

C.M.

 

 

Articolul precedent94 de cazuri noi de infecție Covid în Neamț, 4724 în toată țara și 104 decese
Articolul următorMașină răsturnată la ieșirea din Dobreni, 2 răniți (știre actualizată)