0:00

Câţi bani a adunat Arhiepiscopia Iașilor şi cum i-a folosit?, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Peste 160 de miliarde de lei vechi a folosit Arhiepiscopia Iașilor, în anul 2014, pentru lucrările umanitare și filantropice, a anunțat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (MMB), pr. Constantin Sturzu. Acesta a postat, pe pagina sa de Facebook (sâmbătă, 21 februarie – n.r.), informații despre veniturile pe care Arhiepiscopia a reușit să le strângă, anul trecut, din Centrul eparhial, ocoale silvice, fabrica de lumânări, parohii, fundații bisericești, spitalul și policlinica Providența etc. Pr. Sturzu a amintit că totalul general de 16.497.228 lei a fost folosit „pentru peste 130.000 de persoane, la care se adaugă un alt număr de persoane, greu de precizat, cum ar fi persoanele sinistrate sau creștinii persecutați din Siria (aceștia au primit suma de 595.000 LEI noi – sunt parte din cei 500.000 de EURO oferiți la nivelul Patriarhiei Române)”.

Purtătorul de cuvânt al MMB a făcut publice aceste date înainte de a fi prezentate în Adunarea Eparhială arătându-și nemulțumirea față de faptul că datele edificatoarea despre activitatea slujitorilor Bisericii nu sunt mediatizate niciodată.

„De fiecare dată, prezentăm această sumă cumulată – care crește de la an la an -, presei, după fiecare ședință de bilanț a Adunării eparhiale, plus multe alte date edificatoare despre activitatea noastră, dar niciodată nu sunt mediatizate. Ba, mai mult, periodic suntem acuzați de netransparență. Păi, sigur că le vine greu să mediatizeze faptul că Biserica lui Hristos din Moldova (mai exact din județele Iași, Botoșani și mare parte din Neamț) are o lucrare umanitară și filantropică pe anul 2014 de peste 160 de miliarde de lei vechi. Nu mai bine spui doar ce venituri are, fără să sufli o vorbă și despre cum sunt utilizate ele și cum se întorc tot la oameni, la cei mai nevoiași?”, se arată pe pagina de socializare.

Preotul a mai spus că, la sumele prezentate, nu au fost cuantificate diferitele forme de milostenie, făcute prin parohii și mănăstiri, prin intermediul credincioșilor sau al monahilor. (M. TEODOROF)

Articolul precedentVreţi să munciţi în Anglia? Iată cum trebuie procedat! DOCUMENTE
Articolul următorSUCEAVA: Accident cu 6 răniţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.