0:00

Câte 200 de polițiști zilnic la datorie, de sărbători, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 30 aprilie – 3 mai, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în apropierea lăcașurilor de cult, cât și în zonele cu aflux mare de persoane, zilnic, peste 200 de polițiști vor acționa cu 50 de autospeciale.

Polițiștii vor acționa, în sistem integrat, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamț și cu celelalte instituţii cu atribuții în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică, în locurile aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, târguri, oboare, biserici, unde urmează a se desfășura slujbe religioase, precum și în localitățile turistice și zonele de agrement. Se estimează că aproximativ 8500 de persoane vor participa la 41 de manifestări cu caracter religios.

Pentru prevenirea și descurajarea actelor antisociale 245 de patrule vor supraveghea diferite zone din județ, din care 214 cu autoturisme. 7 radare vor fi amplasate în diferite localități din județ, inclusiv dispozitivul True Cam.

Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv polițiști de la alte structuri – investigații criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă, transporturi şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

30 de polițiști rutieri vor acționa, zilnic, pe principalele drumuri județene și naționale, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului rutier, în punctele cu risc ridicat de accidente.

„Recomandăm cetățenilor să circule cu respectarea limitelor de viteze și să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice. De asemenea, le recomandăm să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, care se află în trafic pentru siguranța tuturor. Înainte de a pleca la drum, recomandăm tuturor șoferilor să se intereseze referitor la situația traseului pe care urmează să se deplaseze. Informații în timp real despre starea drumurilor pot fi găsite pe secțiunea Infotrafic a site-ului oficial al instituției: www.politiaromana.ro. Aducem în atenţie faptul că, în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 1- 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00-5.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase. Sărbători fericite și un weekend liniștit!”, precizează IPJ Neamț într-un comunicat de presă.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Angela Croitoru

Articolul precedentCrește la 7 numărul localităților nemțene în scenariu roșu
Articolul următorAmenzi de 32.000 de lei și 2.669 de lei confiscați pentru comerț ilicit