Procesatorii agricoli din Regiunea de Nord-Est (RNE) vor fi promovați la nivel național și internațional prin intermediul Catalogului realizat de Clusterul AgroFerma.

„Clusterul este manifestarea solidarității dintre fermierii din regiune, deoarece numai implicarea noastră va ajuta la dezvoltarea zonei. În condițiile în care nu există o strategie de țară care să ajute fermierii, este imperativ să fim uniți”, a declarat dl. Liviu Bălănici, președintele Panifcom și membru fondator al Clusterului AgroFerma.

Conceptul Catalogului va fi prezentat la conferința „Marketingul Produselor Agricole”, pe 23 septembrie, ce va avea loc în cadrul Târgului AGRALIM 2017 (21-24 septembrie,  în Parcul agroindustrial TransAgropolis din comuna Lețcani, situat la drumul european E583).

Catalogul este gândit astfel încât să pună în valoare calitatea, diversitatea și disponibilitatea produselor locale. Acesta va reprezenta o bază de date complexă a produselor alimentare locale de diferite categorii, menită să crească expunerea acestora. De asemenea, va conține și specificații legate de capacitatea de producție, modalitățile de ambalare, locurile de unde pot fi achiziționate produsele etc.

„Catalogul procesatorilor locali nu este singura premieră pe care Clusterul AgroFerma o aduce la ediția din acest an a Târgului pentru fermieri AGRALIM. Vom avea rezervată o zona de prezentare și degustare a produselor agricole locale, unde vom organiza prima degustare oficială realizată de specialiștii din cadrul Federației Naționale a Degustătorilor Autorizați. Produsele care vor atrage atenția degustătorilor și specialiștilor în marketing prin modul de prezentare și ambalare vor primi diplome de recunoaștere a calității”, au dezvăluit organizatorii AGRALIM.

Înscrierile în Catalogul Producătorilor agricoli din RNE sunt deja deschise! Cei interesați să fie prezenți sunt invitați să obțină detalii despre procesul de înregistrare în catalog, precum și să participe la sesiunea de prezentare și degustare din cadrul AGRALIM, contactând organizatorii telefonic la numărul 0755/227587 sau pe email la adresa agri.events@abplus.ro. (ZCH NEWS)

Articolul precedentProtecţia Consumatorilor: Sumedenie de nereguli la anvelopele second-hand
Articolul următorUltimul lot de directori de școli din Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.