dragusanu-facebookDeputatul ALDE Neamţ, Cătălin Drăguşanu, a luat poziţie în scandalul de la nivel naţional dintre senatorul acestui partid, Vasile Nistor şi preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, tot de la ALDE. Vasile Nistor i-a cerut demisia lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului, invocând că este „acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului”. În acest context, Cătălin Drăguşanu este de acord cu propunerea lui Vasile Nistor de a se organiza un congres extraordinar al ALDE. Mai mult, el îl invită pe Vasile Nistor să candideze pe listele pentru Senat ale ALDE Neamţ.

„Am luat act de solicitarea preşedintelui executiv al partidului ALDE, domnul Vasile Nistor, privind organizarea Congresului Extraordinar. În calitate de deputat în funcţie şi copreşedinte ALDE Neamţ sunt de acord cu propunerile şi setul de măsuri propus de domnia-sa, pentru că ele ar veni să rezolve, în sfârşit, câteva din problemele care planează  asupra partidului nostru. ALDE îşi doreşte să fie un partid mare, a treia forţă politică din România, deci este imperios necesar să adopte un Cod de Etică şi să stabilească nişte criterii de integritate pentru membrii care doresc să ocupe în continuare funcţii publice. Pentru schimbarea clasei politice şi pentru un Parlament format din oameni curaţi, cerem ca pe listele partidului nostru să fie numai oameni integri, care nu au probleme  cu legea.
Domnul copreşedinte Tăriceanu a afirmat că domnul Vasile Nistor face aceste solicitări din cauză că nu are loc pe listele ALDE şi că nici o organizaţie nu ar accepta ca domnul Nistor să candideze pentru ei. M-a surprins această afirmaţie, deoarece ştiam că nu sunt făcute listele. Personal nici nu am fost întrebat dacă sunt de acord ca domnul Nistor să candideze în Neamţ, deci nu aveam cum să ofer un răspuns în acest sens. Dar, dacă doreşte, îl invit pe domnul senator Vasile Nistor pe listele ALDE Neamţ să ocupe prima poziţie pe lista pentru Senat. În acest fel am avea şansa să obţinem ambele funcţii de parlamentari, cea de deputat şi cea de senator.
Este necesar să fac menţiunea că la şedinţa de vineri, 23 septembrie, a Comisiei de Fuziune, s-a stabilit ca abia în cursul acestei săptămâni să se discute de principiu candidaturile ALDE la parlamentare pentru fiecare judeţ. Pe cale de consecinţă, Filiala ALDE Neamt nu a stabilit până astăzi candidaţii pentru noul Parlament, deci nici structura centrală nu avea cum să aibă, în acest moment, listele finale de candidaturi. Aşa stând lucrurile, dacă domnul Tăriceanu face publice alte informaţii decât cele luate din mediile oficiale ale partidului, înseamnă că listele de candidaţi s-au făcut într-un cadru care îl exced pe cel al partidului şi sigur pe aceste liste neoficiale sunt mulţi oameni vizaţi de propunerile domnului Vasile Nistor”, se precizează în comunicatul de presă semnat de copresedintele ALDE Neamţ, deputat Vasile Cătălin Drăguşanu.

Senatorul ALDE Vasile Nistor i-a solicitat lui Călin Popescu Tăriceanu, luni, 23 septembrie, să părăsească funcția de președinte al Camerei superioare a Parlamentului, întrucât este „acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului”.  „Îmi pare rău că nu este domnul președinte Tăriceanu (în sala de ședință — n.r.). Domnule Tăriceanu, consider că aveți datoria morală față de România să vă prezentați demisia din funcția de președinte al Senatului întrucât sunteți acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. În orice țară din Europa democratică, al doilea om în stat reprezintă un etalon pentru ceilalți. Ca președinte al Senatului, ar trebui să dați dovadă de considerație și respect pentru românii care v-au votat și v-au acordat încrederea”, a spus Vasile Nistor, de la tribuna Senatului. (ZCH NEWS)

Articolul precedentApa Serv și Tahal Consulting au bătut palma
Articolul următorMai multe zone din Neamț rămân joi fără apă la robinete
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.