Costul mediu lunar de întreținere în creșele din Piatra Neamț, pentru un copil, va fi 638 de lei, din această toamnă. Valoarea cuprinde cheltuielile cu hrana și utilitățile, reparații curente, materialele igienico-sanitare, obiectele de inventar, echipamentul și cazarmamentul, etc.

Noul cost mediu de funcționare pentru creșe a fost calculat de Direcția de Asistență Socială Piatra Neamț în baza unei medii lunare aferente celor 248 de copii care au frecventat cele cinci creșe în cursul anului școlar trecut. Părinții vor plăti, din acest cost mediu, o contribuție ce pornește de la 5% și ajunge până la 20%, în funcție de venitul mediu brut lunar pe 6 luni înainte de înscrierea la creșă și de numărul de copii înscriși la creșă.

Propunerea noului nivel al cheltuielilor lunare de funcționare pentru creșe va fi supusă spre aprobare consilierilor locali, în ședința din 26 iulie. Dacă noul cost va fi adoptat, o familie cu venit mediu brut lunar cumulat cuprins între 225 și 699 lei va avea de plătit 64 de lei pe lună pentru un singur copil înscris la creșă. Valoarea contribuției scade la jumătate dacă familia are doi sau mai mulți copii la creșă. Cea mai mare contribuție este de 128 lei, pe care o vor avea de achitat familiile care au venitul mediu brut de peste 700 de lei și un singur copil la creșă.

(C.I.)