pietricica turism

Sergiu Eusebiu Darie, elev al Colegiului Național de Informatică Piatra Neamț, a câștigat locul I la concursul pluridisciplinar [email protected], secțiunea soft educațional, cu 89 de puncte, din 100. Elevul a avut alți opt competitori de la licee de profil din țară:

Competiția este inițiată de 14 ani și găzduită de Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț. La ediția din acest an, desfășurată în perioada 27 februarie-2 martie, au participat 200 de elevi și profesori din Italia, Republica Moldova și România, o parte dintre liceeni concurând la Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe.

Deschiderea oficială a avut loc în cadru festiv, în sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț. Au urat bun venit și succes participanților inspector general Nușa Dumitriu Lupan, din cadrul Ministerului Educației Naționale, inspectorii de specialitate Camelia Neța și Florentina Ungureanu, din cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean Neamț, inspector școlar adjunct Ioan Milea, decanii facultăților de matematică și informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași – conf. dr. Mihai Gontineac și conf. dr. Adrian Iftene, prof. Luminița Vîrlan – viceprimarul municipiului Piatra Neamț, prof. Daniela Neamțu și prof. Vasile Diaconu – director și director adjunct al CNI Piatra Neamț. Probele de programare individuală, matematică, soft educațional (realizare de pagini web) și proba interdisciplinară matematică-informatică pe echipe au avut loc în zilele de 28 februarie și 1 martie.

Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe 2019 s-a desfășurat tot la finalul săptămânii trecute, gazda fiind CNI Piatra Neamț. Competiția este organizată de Institutul “Aldini Valeriani Sirani” din Bologna-Italia. Echipa „Numanumatei” a CNI Piatra Neamț s-a clasat pe locul 5. „A fost un sfârșit de săptămână dedicat competițiilor renumite de informatică și matematică pe care le-am organizat, anul acesta. Am atins un anumit standard de calitate, este foarte greu să-l depășim, tocmai de aceea noi nu avem rezultate speciale față de anul trecut. Copiii noștri au muncit, dar Olimpiada Internațională de Informatică pe Echipe are un nivel foarte ridicat de dificultate”, a declarat prof. Daniela Neamțu, directoarea CNI Piatra Neamț.

Vineri, 1 martie, s-a desfășurat sesiunea de comunicări metodico-științifice „Memorialul Vasile Țifui” în laboratorul multimedia al colegiului pietrean. Tema ediției din acest an a fost „Creativitate și inovație în medii virtuale de învățare”. Festivitatea de premiere a câștigătorilor celor două competiții a avut loc la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț. Premiile au fost înmânate de președinții concursului, conf. dr. Adrian Iftene și conf. dr. Mihai Gontineac, alături de directorii CNI Piatra Neamț, Daniela Neamțu și Vasile Diaconu. Pe podium au urcat echipa elevilor Centrului de Excelență în Informatică a județului Prahova – locul I, locul II echipa Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”București și locul III echipa Colegiului Național „Dinicu Golescu” Câmpulung (Argeș):

Oaspeții au plecat cu amintiri frumoase din Neamț și Moldova, sâmbătă, 2 martie, după cele două excursii la mănăstirile din nordul zonei și în Cheile Bicazului. (C.I.)