A IX-a ediție a concursului județean „Micii creștini” dedicat copiilor de grădiniță s-a desfășurat la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Bicaz, miercuri, 28 martie. 60 de copii din Piatra-Neamț, Târgu Neamț, Roman și Bicaz au participat la ediția de anul acesta a concursului organizat de Grădinița „Lumea Copiilor” Bicaz, structură a Școlii Gimnaziale nr. 1 Bicaz, de Asociația Pedagogică Educatoarea Neamț și Parohia „Sfântul Gheorghe” Bicaz.

Probele de concurs au fost pe măsura vârstei și adaptate apropiatei sărbători a Învierii. Structurat pe principii educativ-creative, concursul a constat în întrebări, ghicitori, definirea unor termeni religioși, răspunsuri la întrebări din povești, recunoașterea unor povestiri după imagini. A doua probă a concursului a fost una bazată și pe joc, copiii având de realizat un puzzle cu o imagine religioasă, dar și să arate că știu să efectueze crucea, să recunoască imaginea unei biserici dintr-un tablou cu mai multe clădiri. Imaginația fiecărui copil și înțelegerea simbolului Învierii au fost transpuse în proba de decorare a oului roșu. Până la mult așteptata premiere, copiii au parcurs un traseu aplicativ care le-a mai împrăștiat nerăbdarea. “Este o mare alinare și o mare bucurie să vedem atâția copii, anul acesta au fost cei mai mulți participanți, la un concurs care îmbină creativ cunoștințele religioase dobândite de ei și jocul”, ne-a declarat prof. Paula Stăcescu, directoarea Școlii Gimnaziale nr. 1 Bicaz.

Fiindcă au trecut foarte bine prin toate probele, toți copiii s-au clasat pe podium. Juriul a decis să acorde premiul I celor mai bune 9 echipe, iar restul de 3 echipe s-au clasat pe locul II, iar părintele paroh Gheorghe Mihalache le-a oferit copiilor daruri: diplome, icoane, dulciuri.

Din juriu au făcut parte părintele Gheorghe Mihalache, parohul bisericii, prof. Paula Stăcescu – directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Bicaz, prof. Alina Suciu – director adjunct, Dana Stoleru – coordonatorul Grădiniței Mugur de lumină din Roman, prof. înv. primar Petronela Dărâmătură de la Grădinița Nr. 2 din Târgu Neamț, Nicolae Sălăgean – primarul orașului Bicaz, părintele Ștefan Zaharia – coordonatorul Biroului de catehizare al Protopopiatului Piatra-Neamț și insp. Rodica Vădeanu din partea Inspectoratului Școlar Neamț.

După concurs, copiii împreună cu părinții și organizatorii au luat parte la o agapă găzduită în casa socială a Parohiei Bicaz Oraș 1. (C.I.)