A IX-a ediție a concursului județean „Micii creștini” dedicat copiilor de grădiniță s-a desfășurat la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Bicaz, miercuri, 28 martie. 60 de copii din Piatra-Neamț, Târgu Neamț, Roman și Bicaz au participat la ediția de anul acesta a concursului organizat de Grădinița „Lumea Copiilor” Bicaz, structură a Școlii Gimnaziale nr. 1 Bicaz, de Asociația Pedagogică Educatoarea Neamț și Parohia „Sfântul Gheorghe” Bicaz.

Probele de concurs au fost pe măsura vârstei și adaptate apropiatei sărbători a Învierii. Structurat pe principii educativ-creative, concursul a constat în întrebări, ghicitori, definirea unor termeni religioși, răspunsuri la întrebări din povești, recunoașterea unor povestiri după imagini. A doua probă a concursului a fost una bazată și pe joc, copiii având de realizat un puzzle cu o imagine religioasă, dar și să arate că știu să efectueze crucea, să recunoască imaginea unei biserici dintr-un tablou cu mai multe clădiri. Imaginația fiecărui copil și înțelegerea simbolului Învierii au fost transpuse în proba de decorare a oului roșu. Până la mult așteptata premiere, copiii au parcurs un traseu aplicativ care le-a mai împrăștiat nerăbdarea. „Este o mare alinare și o mare bucurie să vedem atâția copii, anul acesta au fost cei mai mulți participanți, la un concurs care îmbină creativ cunoștințele religioase dobândite de ei și jocul”, ne-a declarat prof. Paula Stăcescu, directoarea Școlii Gimnaziale nr. 1 Bicaz.

Fiindcă au trecut foarte bine prin toate probele, toți copiii s-au clasat pe podium. Juriul a decis să acorde premiul I celor mai bune 9 echipe, iar restul de 3 echipe s-au clasat pe locul II, iar părintele paroh Gheorghe Mihalache le-a oferit copiilor daruri: diplome, icoane, dulciuri.

Din juriu au făcut parte părintele Gheorghe Mihalache, parohul bisericii, prof. Paula Stăcescu – directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Bicaz, prof. Alina Suciu – director adjunct, Dana Stoleru – coordonatorul Grădiniței Mugur de lumină din Roman, prof. înv. primar Petronela Dărâmătură de la Grădinița Nr. 2 din Târgu Neamț, Nicolae Sălăgean – primarul orașului Bicaz, părintele Ștefan Zaharia – coordonatorul Biroului de catehizare al Protopopiatului Piatra-Neamț și insp. Rodica Vădeanu din partea Inspectoratului Școlar Neamț.

După concurs, copiii împreună cu părinții și organizatorii au luat parte la o agapă găzduită în casa socială a Parohiei Bicaz Oraș 1. (C.I.)

Articolul precedentPremianții din Neamț ai Olimpiadei Naționale de Limba Germană Modernă
Articolul următorContestația DNA respinsă. Ionel Arsene rămâne liber
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.