Una dintre cele mai recente și mai apreciate funcționalități ale caselor de pariuri online, este opțiunea de cash out, întâlnită și sub forma tradusă (”închide pariul”) pe site-urile din România. Opțiunea de cash out îți permite să asiguri un câștig sau să reduci o pierdere, ceea ce a transformat experiența de pariere online.

În acest articol vom explica mai bine ce înseamnă opțiunea de cash out, cum o poți utiliza în avantajul tău, și care sunt casele de pariuri de la noi din țară care implementează cel mai bine închiderea pariului.

Operatorii de pariuri visează deja la următoarele tehnologii care vor revoluționa industria și experiența de pariere, precum inteligența artificială, realitatea virtuală, sau blockchain-ul. Am considerat așadar că este momentul oportun să discutăm despre una dintre opțiunile care au avut cel mai mare impact asupra punterului de rând: funcția de cash out.

Ce este funcția cash out și de ce e importantă?

După cum sugerează și numele, opțiunea de cash out îți permite să închizi un pariu înainte de finalizarea evenimentului pe care ai pariat. Poți paria astfel pe un rezultat în timpul desfășurării unui meci și poți închide pariul înainte de fluierul final al arbitrului.

Suma pe care o poți primi prin cash out este determinată de posibilitatea ca pariul tău să ducă la profit sau la pierdere, deci retragerea ta finală poate fi mai mare sau mai mică decât miza pe care ai pus-o. Dacă meciul se îndreaptă într-o direcție bună pentru pariul tău, atunci ai șanse bune să faci un profit prin cash out, dar dacă din contră, cursul meciului este nefavorabil pariului pus, atunci ți se va oferi o sumă mai mică decât miza. În cele din urmă, decizia nu este una simplă și se bazează mult pe intuiție, dar există anumite strategii care te pot ajuta.

Să luăm un exemplu. Să zicem că pariezi pe Liverpool să învingă pe Manchester City, la o cotă de 3.00.

Scenariul 1: Liverpool înscrie primul gol al partidei în minutul 60, ceea ce îți mărește șansele de câștig. În acest moment poți alege să utilizezi funcția de cash out pentru suma oferită de casa de pariuri, sau să aștepți până la fluierul final. Operatorul de pariuri îți va oferi pentru opțiunea de închidere a pariului o sumă mai mare decât miza ta pentru că jocul decurge în favoarea pariului tău.

Scenariul 2: Manchester City primul gol al partidei în minutul 60, ceea ce îți reduce șansele de câștig. Din acest punct poți alege să utilizezi opțiunea de cash out pentru suma pe care casa de pariuri o oferă, sau, din nou, să aștepți finalul partidei. Operatorul îți va oferi cel mai probabil o sumă mai mică decât miza inițială pentru că sunt șanse mari să pierzi pariul.

Deci după cum reiese din acest scurt exercițiu, cash out-ul îți diversifică alegerea. Acum nu ești obligat să aștepți deznodământul partidei în fiecare situație, uneori îți poți asigura un câștig sau îți poți reduce pierderile prin închiderea pariului, dar această decizie ține mult și de priceperea ta. Este o opțiune extrem de importantă pentru că în combinație cu pariurile live, face experiența de pariere online mult mai dinamică.

Cash out parțial

Unele case de pariuri, de exemplu Betfair, oferă și opțiunea de cash out parțial. Prin această alternativă poți închide o parte din pariu, și să lași cealaltă parte în joc.

Din nou, folosirea acestei funcții depinde mult de riscurile pe care vrei să ți le asumi și presimțirea pe care o ai. Opțiunea de cash out parțial îți permite să asiguri o parte din câștig și să păstrezi în continuare șansa unui câștig mai mare.

Cum folosești funcția de închidere a pariului?

Pentru a identifica pariurile care sunt eligibile pentru cash out, trebuie doar să-ți verifici biletele pentru evenimentele în desfășurare. De aici faci un simplu click pe opțiunea de cash out sau ”închide pariul” și biletul este închis, iar suma îți va fi transferată în contul de pariere.

De reținut: operatorii monitorizează constant cum evoluează partidele, practic de aici evoluează cotele și ofertele de închidere a pariului. Opțiunea de cash out poate fi închisă de către casa de pariuri, deci trebuie să o monitorizezi atent.

Întrebarea mai importantă nu este cum folosești opțiunea de cash out din punct de vedere tehnic, acest lucru întotdeauna va fi cât mai simplu pentru utilizator. Mai degrabă e important să înțelegi când ar trebui să folosești funcția de cash out. Iată câteva strategii utile:

  1. Folosește cash out doar la schimbări majore. Mulți punteri cu experiență au observat că dacă ești exagerat de prudent și folosești cash out prea des, în majoritatea cazurilor pierzi niște câștiguri pe care le-ai fi avut la finalul partidei. O strategie bună e să folosești cash out doar dacă apar schimbări majore – accidentări, cartonașe roșii, echipa adversă controlează complet jocul, și altele.
  2. Reacționează la surprize. Similar cu punctul anterior, o echipă își poate surprinde adversarul chiar dacă e dominată pe întreaga durată a partidei. Acest lucru nu înseamnă întotdeauna că meciul se îndreaptă în direcția pariului tău, așa că poate fi un moment oportun pentru cash out.
  3. Pariază pe ce cunoști. Acest sfat nu se aplică doar pentru cash out, dar funcția de închidere a pariului își pierde potențialul dacă nu cunoști echipele sau sportul pe care pariezi.
  4. Analizează biletele în care ai închis pariul. Dacă vrei să progresezi, trebuie să îți evaluezi performanțele. De fiecare dată când folosești cash out, poți nota câștigurile și să le pui în balanță cu profitul sau pierderile pe care le-ai fi avut dacă nu închideai pariul.

Case de pariuri recomandate pentru cash out

Multe site-uri de pariuri vor avea o implementare foarte bună pentru funcția de închidere a pariului. Cunosc importanța acesteia pentru o experiență de pariere online modernă.

Dar cu toate acestea, există câțiva operatori care excelează la acest capitol:

  • Betfair – maeștrii funcției de cash out, oferă cash out parțial și cash out și în cadrul tradingului sportiv.
  • Unibet – probabil cea mai variată ofertă de sporturi cu opțiunea de închidere a pariului.
  • Betano – cash out pentru pariuri pre-meci și live, cu o varietate imensă de piețe.
  • Sportingbet – una dintre cele mai intuitive implementări ale cash out-ului.
  • 888sport – oferă bună de piețe, cu foarte puține restricții.
Articolul precedentTentativa de omor din stradă, de la Târgu Neamţ: 7 ani de închisoare şi 35.000 de lei daune
Articolul următorÎn atenţia fermierilor: credit de 90% din valoarea subvenţiei la depunerea cererii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.