Una dintre clădirile primăriei pietrene, în care acum funcţionează CMI Urban şi ADI Urbtrans va fi modernizată, într-un viitor mai apropiat sau îndepărtat, printr-un proiect ce face referire la Casa Căsătoriilor.

Primarul Andrei Carabelea încearcă să primească finanţare pentru aceste lucrări de la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Pe 25 noiembrie anul trecut a fost depusă la CNI cererea de aprobare a finanţării pentru proiectul “Amenajare Casa Căsătoriilor, lucrări de modernizare îmbunătăţire a eficienţei energetice şi compartimentare interioară“, potrivit informaţiilor furnizate de Serviciul Comunicare.

Cererea a fost aprobată şi inclusă pe lista sinteză a companiei naţionale, iar următorul pas este hotărârea Consiliului Local Piatra Neamţ prin care clădirea va fi predată CNI pentru perioada în care vor avea loc lucrările. Aceasta, împreună cu documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) şi certificatul de urbanism, vor fi transmise la Bucureşti, CNI-ului.

Proiectul de hotărâre pentru predarea spaţiului va fi votat astăzi, 22 aprilie, în şedinţă ordinară. De licitaţia lucrărilor şi toate celelalte demersuri, până la finalizarea proiectului urmează să se ocupe CNI.

Din bugetul local vor fi asigurate toate utilităţile necesare, racordul la energie electrică, apă, canal, gaz, internet şi telefonie. De asemenea, primăria se obligă să păstreze destinaţia spaţiului, de Casă a Căsătoriilor, cel puţin 15 ani de la finalizarea proiectului.

A.C.

Articolul precedentInformare privind Recensământul General Agricol
Articolul următor8 localități din Neamț mai sunt în zona roșie Covid, în 6 nu este nici un caz
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.