0:00

Căruţaş rănit de o maşină lângă Podoleni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 1 martie, în afara localităţii Podoleni, pe Drumul Național 15, s-a produs un grav accident de circulaţie. O autoutilitară condusă de un bărbat de 29 de ani, din Podoleni, care mergea dinspre Costişa spe Piatra Neamţ a intrat în coliziune cu o căruţă.

Martorii spun că autoutilitara, nu a păstrat distanţa regulamentară în timp ce efectua depășirea căruței. Căruţaşul de 41 de ani, din Podoleni, a suferit mai multe traumatisme fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Piatra Neamţ.

Şoferul şi căruţaşul nu consumaseră alcool, după cum a precizat agent principal Georgiana Puşcaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Poliţiştii rutieri au deschis dosar penal şoferului pentru vătămare corporală din culpă, iar cercetările urmează să stabilească condiţiile în care a avut loc accidentul.

Articolul nr. 71 din OUG 195/2002 privind Reguli pentru alţi participanţi la traficul rutier prevede la aliniatul 1: „Sunt interzise accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală, a maşinilor şi utilajelor autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole şi forestiere, a animalelor de povară, de tracţiune sau de călărie, precum şi a animalelor izolate sau în turmă pe drumurile naţionale, în municipii şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului“.

Angela Croitoru

Foto: arhivă

Articolul precedentAPIA dă startul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2022
Articolul următorSe reia internarea bolnavilor cronici la Spitalul Județean Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.