Încă o ploaie torențială a lovit cu furie Piatra Neamț, în seara de 20 iunie. Imediat după ora 19, ploaia s-a transformat rapid în vijelie, ce a continuat până aproape de ora 20, înainte de alerta de cod roșu de ploi torențiale.

înainte de ploaia din seara de 20 iunie

Cartierul Văleni a rămas, din nou izolat, deși spre după-amiază părea că circulația se va putea relua măcar de a doua zi. După ploaia din această seară, drumul de ieșire din Văleni spre podul Căprioara s-a blocat din nou cu pietrișul de pe versanți. Toată porțiunea de șosea din dreptul poligonului de pompieri, care fusese aproape curățată de pietriș până în această după-amiază, a fost din nou acoperită de aluviuniele aduse de torent. Efortul muncitorilor de la Publiserv, care au început să acționeze la eliberarea șoselei de la ora 22 a zilei de 19 iunie, a fost luat de la capăt. „Sunt câteva apeluri tot din zona Văleni și Bâtca Doamnei. Dar, din nou drumul este blocat din această seară, după ce torentul a adus din nou aluviunile pe drum, în dreptul poligonului. Se lucrează cu utilajele pentru degajarea carosabilului, dar cantitatea de pietriș este destul de mare. Echipajele de pompieri de la detașamentele din Piatra Neamț, Târgu Neamț, de la Garda II Poiana Teiului și de la Roman lucrează, în continuare, de aseară, de la ora 22 pentru înlăturarea efectelor polilor la Bâtca Doamnei și la Văleni. În plus, au fost câteva solicitări de la Izvoare-Dumbrava Roșie și de la Boțești-Girov, la câteva beciuri inundate, a fost trimis câte un echipaj cu motopompă”, a declarat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Din această după-amiază, pompierii nemțeni au rămas singuri să lupte cu apele și aluviunile. Echipajele care au venit la solicitarea ISU Neamț de la inspectoratele din Suceava, Iași și Vaslui s-au întors acasă, după ce au muncit peste 16 ore neîntrerupt la Văleni și la Agârcia. În această seară, înainte de ploaia torențială, pompierii erau încă în teren, cu motopompele, în încercarea de a scoate apa, încă mare, din casele locuitorilor din Văleni. Puternica ploaie însoțită de furtună a mai prelungit disperarea oamenilor din aceste zone, atât de afectate.

(C.I.)

Articolul precedentCOD ROŞU în 16 localităţi din Neamţ
Articolul următorCartierul Văleni din Piatra Neamț, a treia dimineață de luptă cu urmările inundațiilor