Cărţi oferite în faţa Teatrului Tineretului la 166 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMunicipalitatea pietreană s-a gândit să marcheze Ziua Culturii Naționale și a împlinirii a 166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu împărțind cărți în fața Teatrului Tineretului. „Se împlinesc 166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, totodată, din 2011, această zi este declarată Ziua Culturii Naționale și am vrut să marcăm acest eveniment oferind gratuit câte o carte de poezii cetățenilor din Piatra Neamț. Gestul este și un îndemn la lectură, pentru că, putem constata cu toții, în societatea românească se citește din ce în ce mai puțin. Din punctul meu de vedere, cititul ne poate dezvolta personalitatea, ne ajută să ne îmbogățim vocabularul și, în general, ne ajută să ne descurcăm în viață“, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Cărțile oferite în dar, îndemn la lectură din partea Primăriei

Cărţi oferite în faţa Teatrului Tineretului la 166 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrecătorii au apreciat gestul municipalității. „Când se oferă o carte, răspunsul este unul pozitiv și am ales această modalitate de exprimare astăzi pentru că eu, la rândul meu, sunt cel mai bucuros când primesc un cadou sub forma unei cărți. Sunt convins că cetățenii din Piatra Neamț, primind cadou această carte, își vor reaminti astăzi de Mihai Eminescu și acest gest poate însemna și un îndemn la lectură“, a adăugat primarul din Piatra Neamț.

Cărți oferite în dar și copiilor din Centrul de pe Gavril Galinescu

Cărţi oferite în faţa Teatrului Tineretului la 166 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarul Dragoș Chitic, alături de viceprimarul Vasile Popescu, s-a deplasat şi la Centrul de Copii din strada Gavril Galinescu, nr. 11, pentru a le dărui și celor mici același cadou simbolic. „Eminescu este considerat unul dintre cei mai mari poeți din România, fiind supranumit și «Luceafărul poeziei românești», putem spune despre Eminescu că a fost și un mare patriot și, în general, cam toate poeziile scrise de Mihai Eminescu pot fi considerate capodopere“, este de părere primarul Dragoș Chitic. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentPrimăria avertizează că ar putea rupe parteneriatul cu FC Ceahlăul
Articolul următorUn deputat renunță la mandat pentru Consiliul Județean Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.