pietricica turism

Campania „Atenţie la identitate! Intră în legalitate!”, iniţiată din 2013 şi care are ca scop punerea în legalitate a tuturor cetăţenilor din punct de vedere al evidenței persoanei și al stării civile, continuă și în acest an, la nivelul municipiului Roman și al celor 24 de comune arondate Direcţiei Locale de Evidenţă a Populaţiei (DLEP) Roman.

Este vorba de cazuri de: pierdere ori expirare a cărții de identitate, persoane care au împlinit vârsta de 14 ani și care trebuie să capete cărți de identitate, furtul sau deteriorarea cărții de identitate, schimbarea adresei de domiciliu ori a numelui după căsătorie.

Pentru o parte dintre cetățeni a devenit deja la îndemână programarea online pentru a-și putea depune actele necesare eliberării cărții de identitate, pentru o altă parte – care nu beneficiază de avantajele internetului – s-a găsit soluția ”să meargă Mahomed la munte”.

În săptămâna anterioară Sărbătorilor Pascale, staţia mobilă a ajuns în comunele Sagna, Stăniţa şi Valea Ursului, de unde s-au primit aproape 80 de cereri. În perioada următoare, staţia mobilă va ajunge în comunele: Gâdinţi (în data de 19 aprilie), Trifeşti (în data de 21 aprilie) şi Cordun (în data de 28 aprilie).

Mai multe informaţii despre campanie, precum şi procedurile ce trebuie urmate pentru intrarea în legalitate, pot fi obţinute accesând adresa: http://primariaroman.ro/stev_presa.ph 1.

(D.A.)