carolLa sediul Muzeului de Istorie si Arheologie din Piatra-Neamţ, marți, 10 mai, cu începere de la ora 11, va avea loc simpozionul ”Carol I – 150 de ani de la urcarea pe tron, 135 de ani de la proclamarea ca domnitor al României”. Cu acest prilej, potrivit programului organizatorilor, Mihaela Cristina Verzea, de la Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț, va oferi auditoriului „Câteva considerații privind începutul domniei prințului Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen”. Profesorul Gheorghe Radu, de la aceeași instituție, va evoca personalitatea regelui, vorbind despre ”Aniversarea proclamării Regatului și încoronării lui Carol I, în școlile nemțene (sfârșit de veac XIX – început de secol XX)”.

În cadrul simpozionului, vor mai cuvânta colonel (r) Vasile Murariu,  Daniel Pavăl, șeful serviciului Arhivele Naționale – Filiala Neamț și prof. Dan Mihăilescu, de la Muzeul de Istorie. Totodată, în aceeași zi, se va putea vizita expoziția de istorie modernă și contemporană. (M.T.)

Articolul precedentCompania Judeţeană APA SERV S.A. invită cetăţenii din Târgu Neamţ să se branşeze / racordeze la noile reţele de alimentare cu apă şi de canalizare
Articolul următorPrefectura Neamţ continuă pregătirile pentru alegeri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.