Carne de ciută şi două arme ridicate din casa unui braconier, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, un individ de 42 de ani din Pipirig a fost „colindat” de poliţiştii de la Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. În baza unui mandat emis de instanţă, a avut loc o percheziţie domiciliară, ocazie cu care informaţiile pe care le aveau poliţiştii s-au confirmat.

La locuinţa bărbatului au fost identificate următoarele bunuri: o armă de vânătoare cu două ţevi lise și o armă de foc cu o ţeavă, ambele fabricație de serie, 11 cartuşe de vânătoare cu capsa de iniţiere nepercutată, cartuşe de vânătoare confecţionate artizanal, circa 80 kg carne de vânat, trofee şi blănuri de animale sălbatice”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Bunurile au fost ridicate până la finalizarea cercetărilor”.

S-a stabilit că bărbatul în cauză, împreună cu un cunoscut de-al lui, vânau ocazional folosind cele două arme deţinute ilegal. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru braconaj cinegetic, deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, fără drept şi uz de armă letală fără drept. Bărbatul reținut a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, iar procurorul de caz a decis să-l cerceteze în stare de libertate, dar l-a plasat sub control judiciar timp de 60 de zile.

C.M.

Articolul precedentGheorghe Zamfir la Târgul de Crăciun Piatra Neamț
Articolul următorBătrână căutată în păduri, de două zile
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.