armeCu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, un individ de 42 de ani din Pipirig a fost „colindat” de poliţiştii de la Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. În baza unui mandat emis de instanţă, a avut loc o percheziţie domiciliară, ocazie cu care informaţiile pe care le aveau poliţiştii s-au confirmat.

La locuinţa bărbatului au fost identificate următoarele bunuri: o armă de vânătoare cu două ţevi lise și o armă de foc cu o ţeavă, ambele fabricație de serie, 11 cartuşe de vânătoare cu capsa de iniţiere nepercutată, cartuşe de vânătoare confecţionate artizanal, circa 80 kg carne de vânat, trofee şi blănuri de animale sălbatice”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Bunurile au fost ridicate până la finalizarea cercetărilor”.

S-a stabilit că bărbatul în cauză, împreună cu un cunoscut de-al lui, vânau ocazional folosind cele două arme deţinute ilegal. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru braconaj cinegetic, deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, fără drept şi uz de armă letală fără drept. Bărbatul reținut a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, iar procurorul de caz a decis să-l cerceteze în stare de libertate, dar l-a plasat sub control judiciar timp de 60 de zile.

C.M.