0:00

“Carmen“-spectacol de balet la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCinema „Mon Amour” din Piatra Neamț găzduiește spectacolul extraordianar de balet în două tablouri „Carmen”, ce va avea loc pe 4 mai, cu începere de la ora 20:00. Scenariul de balet poartă semnătura lui Vlad Sebastian, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée, muzica-Georges Bizet-Rodion Shcedrin: Ansamblul de balet al Operei Maghiare din Cluj-Napoca, Ansamblul de balet al Teadro D’Opera Italiană, Ansamblul de balet al Operei Vox.

“Fie că ai citit cu sufletul la gură nuvela Carmen a lui Prosper Mérimée, fie că te-ai îndrăgostit de ritmurile spaniole și muzica lui Georges Bizet, când auzi de personajul CARMEN nu poți rămâne indiferent, fie că-ți inspiră pasiune, trăiri intense, tandrețe și dramatism deopotrivă, sentimente dintr-o altă epocă! N-ai auzit de TOREADOR și de coride, luptele cu tauri? Nu-i nimic, îți spunem noi toată povestea, în pași de muzică și dans la superlativ, trebuie doar să vii în sala de spectacol, pregătit să te lași cuprins de povestea balerinilor noștri și de frumoasa muzică a lui Georges Bizet și Rodion Shchedrin“, anunță organizatorii.

Baletul Carmen are același fir narativ și dramaturgic ca și spectacolul de operă cu același nume, recunoscând ușor temele melodice ale lui Georges Bizet, teme melodice și efecte sonore dezvoltate și adaptate de Rodion Shcedrin pentru balet, un titlu de balet care ține capul de afiș al marilor case de operă din lume, un titlu ce va fascina întotdeauna publicul spectator prin iubire și forța ei, prin pasiune, prin intrigi și trădări, dar și răzbunari crunte, sentimente puternice și contradictorii în aceelași timp. (G.S.)

Articolul precedentFOTO. Accident în fața primăriei Vânători-Neamț
Articolul următorExpoziție de pictură la Biblioteca Județeană Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.