Carla’s Dreams pune ISU la treabă: prevenire pe bandă rulantă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCarla’s Dreams pune ISU la treabă. Forul superior, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a dispus, în urma incidentelor înregistrate la Piatra Neamț, ca unitățile subordonate din teritoriu să informeze cu privire la obligațiile de securitate pe administratorii clădirilor de tip mall sau a altor imobile, în care se organizează manifestări de acest gen, se precizează într-un comunicat de presă al IGSU.

„Readucem în atenție situația înregistrată la concertul derulat în cursul serii de vineri, la un complex comercial din municipiul Piatra Neamț, unde pentru siguranța participanților a fost necesară dispunerea unor măsuri imediate din partea pompierilor, astfel încât efectele generate de supraaglomerarea spațiului de manifestare să fie optim gestionate. Pentru prevenirea unor situații similare, care să pună în pericol viața și siguranța participanților la diverse evenimente cu public numeros, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește principalele obligații ce revin organizatorilor în astfel de situații, respectiv:

  • Stabilirea planului de organizare a evacuării utilizatorilor, odată cu finalizarea lucrărilor de realizare a amenajărilor;
  • Respectarea numărului maxim de persoane prevăzut în proiectul de amenajare, pentru manifestările în spații închise;
  • Delimitarea zonelor amenajate temporar în spații închise cu mijloace de marcare și indicatoare de securitate corespunzătoare;
  • Instruirea personalului cu atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor asupra modalităților practice de acțiune privind evacuarea utilizatorilor în caz de incendiu, potrivit comunicatului IGSU.

IGSU a mai solicitat inspectoratelor pentru situații de urgență întreprinderea demersurilor în vederea notificării de către administratorii construcțiilor cu privire la intenția de a organiza manifestări care presupun prezența a minimum 200 de persoane, în spații închise. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSăptămână plină la Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău
Articolul următorPatronul HexiPharma a murit în accident rutier!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.