Cârjan, „omul cu golul” la FC Ceahlăul, ZCH NEWS - sursa ta de informații

George Cârjan, atacantul la care Botoșaniul a renunțat înaintea începerii campionatului Ligii I, este soluția aleasă de șefii Ceahlăului, pentru Marin Barbu, în linia de atac, acolo unde tehnicianul își dorește un marcator, ”atunci când doare”, după cum se exprima la finalul partidei cu Oțelul. Cârjan are 26 de ani, este un atacant înalt de 1.80 metri, care și-a dovedit calitățile de marcator la Dunărea Galați și la FC Botoșani. Una peste alta, Cârjan se pliază pe profilul financiar al Ceahlăului: nu are pretenții exagerate și vine la Piatra Neamț liber de contract. Chiar dacă nu va juca cu CFR Cluj, în prima etapă, e primul transfer reușit din această vară al pietrenilor.

Decizie surprinzătoare

Decizia celor de la Botoşani de a renunța la Cârjan a venit, oarecum, într-un moment în care nu se aștepta nimeni la așa ceva, mai ales înaintea unui campionat greu, cum este cel ce a început vineri, la finalul căruia vor retrograde 6 echipe. „În momentul de faţă avem un lot format din 25 de jucători. Am renunţat să-l mai transferăm pe Joe Efford şi am reziliat pe cale amiabilă contractele cu George Cârjan şi Sebastian Ghinga. Le mulţumim pentru ce au făcut pentru FC Botoşani”, a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani.

Cârjan a acceptat decizia conducerii grupării locale însă s-a arătat nemulţumit de faptul că a fost anunţat cu doar câteva zile înainte de debutul noului sezon competiţional că echipa nu mai are nevoie de serviciile lui. Atât Cârjan, cât şi Ghinga pot semna din postura de jucători liberi de contract cu alte cluburi după despărţirea de FC Botoşani. Dacă Ghinga a avut apariţii mai rare în primul 11 al echipei în ediţia trecută de campionat, în schimb Cârjan a fost singurul fotbalist al FC Botoşani care a evoluat în 33 de meciuri, ratând doar confruntarea cu Steaua în care a fost suspendat. Într-un clasament al celor mai buni marcatori ai sezonului trecut, Cârjan, a marcat doar 3 goluri, dar a fost golgeterul Botoșaniului în sezonul promovării în Liga I. Se pare că ineficacitatea din sezonul trecut l-a costat rezilierea contractului.

Ce a găsit Cârjan la Piatra Neamț ?

Ceahlăul are, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, probleme cu achitarea restanțelor din sezonul trecut, când obiectivul a fost îndeplinit (clasarea între primele 9 echipe), are cea mai slabă campanie de achiziții (doar doi necunoscuți: fundașul moldovean Clonin și atacantul Mândrușcă) și perspective slabe pentru a-și întări lotul cu jucători nepretențioșri și care să fie liberi de contract. Viitorul Ceahlăului în Liga I este sumbru, doi jucători reclamă neplata restanțelor financiare la FIFA (Golubovic și Lucas Garcia), însă conducerea grupării pietrene dă asigurări că totul este sub control.

Cârjan, „omul cu golul” la FC Ceahlăul, ZCH NEWS - sursa ta de informații

”Dacă retrogradau numai 4 echipe, băgam mâna în foc că avem un lot cu care putem rămâne lejer în divizie. Faptul că retrogradează 6 echipe nu este o idee deloc bună, pentru că după 7-8-10 etape, s-ar putea ca două echipe să fie retrogradate din start și atunci să înceapă jocurile de culise și eu cred că cei care vor fi mai șmecheri vor avea câștig de cauză”, și-a exprimat părerea antrenorul principal al Ceahlăului. Marin Barbu a criticat și decizia FRF de a aduce un grec în fruntea arbitrajului românesc. ”Eu nu înțeleg ce va face grecul, șeful arbitrilor la noi. Arbitrajul românesc trebuie să fie condus de un român care să aibă un ochi format și să știe când se greșește omenește. Avem mulți oameni, capabili de așa ceva”, a declarat Marin Barbu. Cât despre obiectiv, nu încape nicio îndoială că primul gând este salvarea de la retrogradare.

”Desigur, având în vedere la ce este acum în Liga I, primul gând este salvarea de la retrogradare, iar dacă echipa merge bine, atunci ne propunem să ne clasăm pe un loc mai sus, cum am făcut și în sezonul trecut, când ne-am situate pe locul 9, loc ce a adus bani în contul clubului. Dacă vom reuși, bine, dacă nu, primul sacrificat voi fie eu”, este convins principalul Ceahlăului. Barbu nu se poate baza pe Cârjan pentru meciul de duminică, din prima etapă, pe care pietrenii îl vor disputa în deplasare cu CFR Cluj. ”El are un singur antrenament și noi nu suntem o echipă de județ să zic că-l luăm azi și mâine îl bagi să joace. Are nevoie de timp de acomodare cu noii colegi și, în plus nu găsim pe nimeni la LPF să perfectăm așa de repede transferul”, mărturisește ”Magiun”.

Un prim 11 mai bun ca la Galați

Ceahlăul nu-și propune un număr de puncte după primele cinci etape, ci stă cu gândul la meciul inaugural, de la Cluj, contra CFR-ului. ”Nu vom merge la Cluj și vom sparge norii, dar vă spun că echipa noastră va lupta pentru un rezultat pozitiv. În fotbal s-a mai întâmplat ca o echipă care este recunoscută prin muncă, prin disciplină și dăruire, să răstoarne toate calculele. Pot spune că pot alinia un prim 11 mai bun ca la Galați, sper să am inspirația să aleg jucătorii cei mai în formă”, a spus tehnicianul principal al pietrenilor. Barbu este convins că are noroc să aibă la ora actuală în lot o generație de fotbaliști cuminți.

”Eu care sunt mai experimentat în fotbal, mi-aș dori să am niște fotbaliști care să mai umble prin baruri, să mai bea un șpriț, dar care să joace fotbal. Eu am dat de o generație de asta, care știau să bea, să se și distreze, dar care, atunci când intrau în teren, nu aveau mamă și nu aveau tată”, a precizat ”Magiun”, încercând să descrie o generație de fotbaliști care i-a trecut prin mână. Acesta și-a exprimat încrederea că restanțele financiare ale clubului pietrean către jucători se vor plăti, chiar dacă banii nu sunt trecuți în contracte. Însă, ”răbdarea” a fost cuvântul de ordine folosit de Marin Barbu în finalul conferinței de presă, care, înaintea campionatelor trecute umplea masa de oficiali și jucători. Acum, la aceeași masă a stat doar antrenorul principal al Ceahlăului.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentMuzicieni pentru mileniul III
Articolul următorPoliţia Roman respiră, controlul a plecat

1 COMENTARIU

  1. Transfer de dragul ….transferului,iar facem rost de un jucator care se plimba pe teren ,gen Onciu.Macar daca vreti tineri in echipa sa fie din cei care alearga tot meciul si se implica,chiar daca rezultatul este nefavorabil echipei .

Comments are closed.