În prezent, oamenii caută în vacanţă hoteluri luxoase în care să aibă parte de toate utilităţile, însă, pentru o adevărată evadare în natură, cel mai bun loc de înnoptat rămâne cabana. Iar șemineul, piesa de rezistență a acestor construcții, va aduce o notă romantică și călduroasă, în contrast cu vremea de afară. Mai mult, mirosul care se răspandește de la foc și trosnetul lemnelor, ne duc pe toți cu gândul la casa bunicilor și la copilărie.

Și chiar dacă și la o cabană se pune problema încălzirii în perioada sezonului rece, specialiștii de la Seminee Sibiu au găsit soluții practice și concrete pentru a te bucura de căldură și confort chiar și la o cabană din vârful muntelui. Semineele rustice, sunt perfecte pentru a fi montate într- o cabană, și datorită stilului în care sunt construite, sunt de regula cu focare deschise. Acestea necesită obligatoriu coș de fum, dar nu au randament termic la fel de bun ca șemineele cu focar închis. În schimb, sunt preferate pentru naturalețea focului ce arde liber. În construcţia de șeminee rustice se folosesc în general cărămidă, piatră, piatră cioplită, lemn masiv îmbătrânit, în general elemente naturale ce sunt îmbinate cu măiestrie pentru a completa frumuseţea încăperii.

Din punctul de vedere al specialiștilor de la Șeminee Sibiu, soba semineu pe lemne reprezintă pentru o cabană cea mai înțeleaptă decizie, alegere care îți asigură confortul și toate avantajele căldurii naturale în timp ce păstrează autenticitatea cabanei.

Pe piață există două tipuri de sobe: sobă de fontă și sobă căptușită în interior cu șamotă, iar în gama de produse a celor de la Șeminee Sibiu poți găsi ambele modele, la o calitate superioară.  La soba de fontă principalul factor de calitate este grosimea fontei și calitatea ei. Sobele de fontă sunt de diferite mărimi și au capacități diferite de a încălzi un anumit spațiu. Datorită fontei, căldura din focar se degajă la scurt timp după aprinderea focului în sobă. Despre soba căptușită în interior cu șamotă trebuie să știți că are un design mai plăcut datorită șamotei și reține căldura mult timp după stingerea focului. Șamota este un consumabil care necesită schimbare la 4-5 ani, dar și așa, e preferată de mulți pentru capacitatea ei izolatoare.

Ţi-ai făcut o idee despre ceea ce înseamnă un semineu rustic şi doreşti să îţi achiziţionezi unul? Sau vrei o sobă pe lemne? Pe lângă şemineele rustice, cei de la Şeminee Sibiu îţi oferă o gamă largă de produse printre care:  sobe tip șemineu, coşuri de fum, uși de semineu, şemineu pe lemne, accesorii pentru şemineu şi termosemineu, și o gamă diversificată de modele de focar șemineu. Fie că îţi doreşti un șemineu pe lemne sau unul modern, la Şeminee Sibiu, parte a grupului PEFOC.ro, găseşti sute de modele fabricate doar din materiale de calitate. Dacă alegi să lucrezi cu profesioniștii de la Șeminee Sibiu beneficiezi de o garanție de 5 ani indiferent de modelul ales, și vei uita și de grija transportului, care este gratuit!

 

Articolul precedentÎnscrieri prelungite la festivalul „În lumea teatrului” de la Roman
Articolul următor156.000 de lei pentru promovarea cu pumnul a județului Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.