card sanatate 02Cardul de sănătate trebuia să devină obligatoriu de la 1 august şi să reprezinte singurul instrument de decontare a serviciilor medicale. CNAS însă amână pentru a şasea oară termenul de implementare, deoarece sunt zeci de mii de oameni care nu l-au primit. Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Vasile Ciurchea a precizat pentru Agerpres că acesta va deveni obligatoriu probabil din septembrie.

“Asigurații mai au foarte puțin timp să-și ridice cardurile, pentru că va veni data când va putea fi folosit doar cardul. (…) Nu vreau să dau o dată exactă, dar cu certitudine că luna septembrie va fi lună de folosire doar a cardului”, a explicat Ciurchea.

În ultimele două săptămâni a crescut numărul cardurilor activate, dar nu a crescut numărul cardurilor eliberate de la casele de asigurări, Ciurchea motivând că a fost o perioadă de concedii.

La Casa de Asigurări București, din cele 14.000 de carduri rămase, aproximativ 2.000 au fost ridicate de asigurați. Astfel că, împreună cu cardurile de la Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești, mai sunt 70.000 de unități nedistribuite.

Vasile Ciurchea a arătat că sistemul de înregistrare a serviciilor este același, funcționează și a subliniat că acest lucru se vede din numărul serviciilor validate, care este într-o continuă creștere.

“În luna iunie am ajuns la peste 8 milioane de servicii acordate cu card, ceea ce înseamnă că în două luni sistemul a funcționat — e adevărat că nu 100% din timp, au existat și momente când a răspuns mai greu”, a adăugat Ciurchea. (ZCH NEWS)

Articolul precedentVASLUI: 48.000 ha afectate de secetă! Pagube însemnate la grâu, proumb şi floarea soarelui!
Articolul următorACTUALIZARE Surprize-surprize la examenele pentru şefiile inspectoratelor şcolare!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.