tiff piatra neamt 2015Caravana Filmelor TIFF ajunge, între 24 și 26 august, la Piatra Neamț, la Ștrandul Tineretului, și aduce trei dintre cele mai noi și apreciate filme ale anului, în aer liber. În fiecare seară, proiecțiile încep la ora 21:30, iar intrarea este liberă.

Caravana Filmelor TIFF ia startul pe 24 august cu “De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin și a adus peste 57.000 de spectatori în cinematografe. Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis pe 10 aprilie 2002, la doar 29 de ani, în condiții suspecte. Emilian Oprea joacă rolul principal, alături de Mihai Constantin, Andreea Vasile sau Dan Condurache.

“Trash/Gunoi”, în regia lui Stephen Daldry, o versiune sud-americană a celebrei pelicule “Vagabondul milionar”, îi va încânta pe spectatori în seara de 25 august. Acţiunea are loc în Brazilia şi totul începe când trei puşti găsesc un obiect într-o groapă de gunoi. Curând, ei vor fi nevoiţi să se ascundă de poliţie. Stephen Daldry și-a câștigat renumele cu filme ca Billy Elliot, The Hours şi The Reader, toate intrate în cursa pentru Premiile Academiei Americane de Film. Filmul avut peste 2000 de spectatori în închiderea Festivalului Internațional de Film Transilvania, în iunie.

Seria proiecțiilor se încheie pe 26 august cu o comedie neagră spectaculoasă, nominalizată anul acesta la Oscar, care a făcut deliciul publicului la TIFF: “Povești trăsnite/Wild Tales”. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar și a făcut senzație la Cannes 2014, unde a rulat în competiție și a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. Exploziva comedie este o colecție de șase povești extrem de bizare, fiecare mai șocantă și mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, Povești trăsnite oferă un portret comic și plin de defecte ale societății.

Până în septembrie, Caravana TIFF va aduce 34 de filme din selecția Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în peste 15 orașe din țară. Proiectul aduce în atenția publicului filme apreciate din programul TIFF, titluri nominalizate la Oscar, dar și câteva dintre cele mai noi pelicule românești ale anului. Anul trecut, peste 30.000 de spectatori au luat parte la proiecții.

Detalii despre filme şi program: www.facebook.com/caravanatiff.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. (ZCH NEWS)

Articolul precedentComunicat presă GAL CEAHLĂU
Articolul următorMandatul generalului Viorel Stan – semnat la 15.30
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.