0:00

Carantină de noapte în Dochia, măsuri restrictive și în alte comune, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț a emis astăzi, 12 octombrie, o hotărâre prin care se instituie carantina de noapte și în comuna Dochia, unde incidența cazurilor covid 19 este de 7,71 la mia de locuitori.

Potrivit site-ului oficial vaccinare-covid.gov.ro, doar 6,07% din populația comunei Dochia este vaccinată. Persoanele vaccinate sunt exceptate de la măsurile restrictive referitoare la circulația pe timpul nopții în intervalul orar 20,00 -5,00. Și, bineînțeles, excepțiile se aplică în acest caz celor care dovedesc cu legitimația de serviciu și declarația pe propria răspundere că se deplasează în interes de serviciu, celor care însoțesc un copil, vârstnic sau persoană cu dizabilități pentru a merge la un control medical de urgență. Toate activitățile economice se pot desfășura doar în intervalul orar 5,00 -22,00 în Dochia.

Și în comunele Alexandru cel Bun și Mărgineni, unde incidența este de 7,04, respectiv 6,07, iar gradul de vaccinare este de 21,08% în prima, respectiv 8,06% din populație, au fost luate o serie de măsuri restrictive referitoare la carantină de noapte în weekend și modul de desfășurare al activităților economice.

Textul integral al hotărârii poate fi consultat mai jos.

HCJSU nr. 102_2021_stabilire masuri domeniul sanatatii

Angela Croitoru

Articolul precedentScrâșnet de roți, fum și panică în centrul orașului Piatra Neamț
Articolul următorUltima oră: Cursuri online decise de conducerile a două școli din Piatra-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.